Mainos

Mielenterveyskuntoutujien työmahdollisuudet selvitetään

Työministeriö selvittää myös vajaakuntoisten pitkäkestoisen tai pysyvän palkkatuen mahdollisuutta. Vuosittain jää jopa 5000 työikäistä ihmistä työkyvyttömyyseläkkeelle masennuksen takia.

Työministeriö ryhtyy selvittämään mielenterveyskuntoutujien mahdollisuuksia palata työelämään.

Ministeriö on asettanut Mielenterveyden keskusliitossa työskentelevän Mika Vuorelan selvitysmieheksi kartoittamaan mielenterveyskuntoutujien työmarkkina-asemaa.

Selvityksellä pyritään edistämään kuntoutustuella ja työkyvyttömyyseläkkeellä olevien mielenterveyskuntoutujien työllistymistä ja paluuta työelämään. Selvitysmies kartoittaa heidän työllistymismahdollisuutensa ja tekee kehittämisehdotuksia työelämään palaamisen helpottamiseksi.

Lisäksi selvitetään hallitusohjelman mukaisesti mahdollisuudet vajaakuntoisten pitkäkestoiseen tai jopa pysyvään palkkatukeen kaikkien työnantajien palveluksessa.

- Selvityshenkilön tehtävästä odotetaan alustavia tuloksia jo lokakuussa, ja kokonaisuudessaan työ valmistuu helmikuun loppuun mennessä, kertoi työministeri Tarja Cronberg (vihr.) toimittajien kesätapaamisessa Vantaan Königstedtissä.

Ministeriön mukaan työkyvyttömyysjärjestelmä on muodostunut käytännössä suljetuksi järjestelmäksi, jonka piirissä oleville on ollut hyvin rajatusti mahdollisuuksia palata työelämään niin halutessaan. Ongelmaan on puuttunut myös Kansainvälinen valuuttarahasto IMF.

Mielenterveyden häiriöt ja tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yleisimpiä syitä työeläkkeelle siirtymiseen. Pelkän masennuksen takia työkyvyttömyyseläkkeelle jää 5000 työikäistä ihmistä vuodessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.