Elokuvalehti Varietyn kannessa komeilee Dome Karukosken uutuuselokuva Mielensäpahoittaja.

Perjantaina ensi-iltansa saava Mielensäpahoittaja on kovassa nosteessa myös ulkomailla. Ohjaaja Dome Karukoski suuntasi keskiviikkona Kanadaan Toronton elokuvajuhlille. Domen uutuuselokuva on valittu Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien Contemporary World Cinema -sarjan ohjelmistoon.

Mielenpahoittaja (The Grump) esiintyykin näyttävästi yhdysvaltalaisen elokuvalehti Varietyn kannessa. Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle kertoi Ilta-Sanomille, että kyseessä on mainos.

- Festari-Varietyn kansi on tavoitelluin mainospaikka, ja ostimme sen hyvällä diilillä, Helle viestitti torstai-iltana lehdelle Torontosta.


– Mielensäpahoittaja, hän tulee pilaamaan festivaalisi, kannen otsikossa muotoillaan ja esitellään elokuvan esitysajat.

Dome Karukoski suuntasi Torontoon keskiviikkona. Tiistaina hän kertoi tunnelmiaan MTV.fille elokuvansa kutsuvierasensi-illassa Helsingissä

– Torontossa meillä on esitykset torstaina, perjantaina ja lauantaina, Heti siis kaikki peliin. Osa siellä olevista ihmisistä on jo nähnyt elokuvan ja he haluavat tavata. Pitkän lennon jälkeen on varmasti paljon tapaamisehdotuksia tullut sähköpostiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Variety-lehti huomioi Karukoskea. Joulukuussa 2013 lehti valitsi Dome Karukosken vuoden kiinnostavimpien elokuvaohjaajien joukkoon.

Aiemmin listalla ovat olleet muun muuassa Christopher Nolan (Memento), Wes Anderson (Lurjukset), George Clooney (Vallan kääntöpuoli), Benh Zeitlin (Beasts of the Southern Wild) ja Ben Affleck (Argo).

Mielensäpahoittaja saa ensi-iltansa perjantaina. Sukupolvien välistä rakkaustarinaa tähdittävät Antti Litja, Mari Perankoski, Iikka Forss ja Petra Frey. Tarina perustuu kirjailija Tuomas Kyrön menetyksekkäisiin Mielensäpahoittaja-kirjoihin. 

Päivitetty 5. syyskuuta kello 7.30: Lisätty tieto mainoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat