Mainos

Mielenosoitus seisotti satoja rekkoja Porvoossa

Rekkasuma Fortumin öljynjalostamolla Porvoossa on purkautunut. Poliisin mukaan bensaprotesti sujui rauhallisesti.

Rekka

Liikennöitsijät järjestivät aamulla rekkamielenosoituksen tukkimalla Porvoossa Fortumin öljynjalostamolle Sköldvikiin vievän tien. Tie oli tukossa vajaat kolme tuntia ja päättyi kello 10.30, kun parikymmentä pääasiassa porvoolaista kuljetusalan yrittäjää suostui poliisin pyynnöstä ajamaan tien tukkona olleet autonsa syrjään.

Liikennöitsijät protestoivat tempauksellaan kohonneita polttoaineiden hintoja vastaan. Vajaassa kolmessa tunnissa Sköldvikin jalostamolle vievälle tielle ja moottoritien rampeille kertyi useita satoja rekkoja ja siviiliautoja. Poliisi ei ryhtynyt voimakeinoin purkamaan sumaa.

Komisario Sten Segerin mukaan virkavalta tiesi mielenosoittajien lopettavan tempauksensa heti, kun he katsoivat saaneensa riittävästi julkisuutta.

-Kaikki sujui rauhallisesti. Tehtävämme oli lähinnä varmistaa, että hälytysajoneuvot ja hätäkuljetukset pääsisivät tarvittaessa kulkemaan, Seger totesi.

Ihmiset ottivat asian rauhallisesti

Vaikka useilla oli kiire töihin, sujui mielenosoitus perisuomalaiseen rauhalliseen tapaan ilman minkäänlaisia yhteenottoja. Kauniissa syysaamussa ihmiset seisoskelivat autojensa ulkopuolella ja rupattelivat mm. suomalaisten heikoista esityksistä Sydneyn olympialaisissa. Jotkut käyttivät ajan auringonottoon.

Mielenosoitus oli kaikin puoli suunniteltu niin, ettei se tuottaisi kenellekään turhan suurta haittaa. Teollisuusalueen yövuorolaiset päästettiin kotiin ja aamuvuorolaiset töihin ennen kuin rekat ajettiin tien tukoksi kello kahdeksan aikoihin.

Rekoilla oli tukittu ainoastaan toinen kaista, toinen oli auki mahdollisille hälytysajoille. Tempauksen järjestäjiksi poliisi arveli noin kahtakymmentä pääosin porvoolaista autoilijaa. Siitä huolimatta, että kaikki sujui kommelluksitta, odottaa ainakin joitakin heistä rikosilmoitus.

Sakkoja järjestäjille

-Tutkimme ensin hiukan asiaa. Koska mielenosoitukseen ei ollut pyydetty lupaa, joudumme tekemään sen järjestäjistä rikosilmoituksen ja sakottamaan heitä, Seger pohti. Etelä-Suomen kuljetusyrittäjien yhdistyksen toimitusjohtaja Timo Rantanen pitää sakotusta kohtuuttomana.

-Tämä oli spontaani yrittäjien mielenilmaisu. He haluavat kiinnittää päättäjien huomion polttoaineen kohonneisiin hintoihin. Polttoaineiden kohtuuton hinta on tehnyt heidän yritystensä toiminnan kannattamattomaksi.

-Mielenosoitus oli järjestetty varsin asiallisesti. Tämä on ainoa tapa, jolla he voivat kiinnittää päättäjien huomion ongelmaansa. Koska mielenosoitus ei varmastikaan tuottanut kenellekään suuria taloudellisia tappioita, olisi kohtuutonta rangaista heitä tempauksestaan, Rantanen arvioi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.