Mainos

Mielenosoitus kääntyi mellakaksi Israelissa

Viisitoista ihmistä on loukkaantunut mellakaksi kääntyneessä mielenosoituksessa Pohjois-Israelissa. Äärioikeistolainen juutalaisryhmittymä järjesti mielenosoituksen Umm El-Fahmin arabikaupungissa, koska se halusi käyttää laillista oikeuttaan marssia missä tahansa Israelin alueella.

Äärijuutalaiset ovat jo pitkään pyrkineet mielenosoitusmarssille Israelin ehkä arabialaisimpaan kaupunkiin. Israelin korkein oikeus on antanut luvan marssiin kahteen kertaan, mutta poliisi on estänyt sen levottomuuksien todennäköisyyden vuoksi.

Marssi alkoi kaupungin laitamilta vahvassa poliisisaattueessa, mutta kulkue ei päässyt kaupungin keskustaan asti. Sekä kiviä heittelevät vihaiset kaupunkilaiset että kulkuetta suojanneet poliisit estivät marssin etenemisen.

Israelin arabien mielestä juutalaiset yrittävät savustaa heidät ulos maasta, ja pitivät marssia provokaationa

-Mielipiteen ilmaisemisen vapaus ei merkitse vapautta kiihottaa arabikansalaisia vastaan, sanoo arabikansanedustaja Ahmad Tibi.

Juutalaisleiri kiistää arabien väitteet.

-Me pyydämme vain lojaaliutta valtiolle, jossa kaikki asumme. Emme ole häätämässä ketään tai kiihottamassa mitään vastaan, sanoo äärioikeistolainen juutalaiskansanedustaja Michael Ben Ari.

Juutalaiset vaativat Israelin arabeja vannomaan uskollisuutta Israelin valtiolle.

(MTV3-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.