Mainos

Mielenosoitus eduskuntatalolla

Eduskuntatalon edustalla pidettiin tiistaina puoliltapäivin mielenosoitus toimeentulotuen leikkausaikeita vastaan. Mielenosoituksen taustalla on totu-ryhmä eli toimeentulotukiryhmä, johon kuuluu mm. diakoneja, sosiaalityöntekijöitä ja työttömiä.

Ryhmä vaatii, että toimeentulotuen suuruudesta ja myöntämisperusteista on säädettävä laki. Mielenosoittajat vastustavat hallituksen kaavailuja asumis- ja toimeentulotuen yhteensovittamisesta. Suunnitelmien mukaan toimeentulotuen saajien tulisi jatkossa kattaa tuen parintuhannen markan suuruisella perusosalla 7 prosenttia asumiskustannuksistaan.
Eduskunnan käsittelyyn on tulossa myös esitys, jonka mukaan toimeentulotuen lapsikorotuksia pienennettäisiin.
-Tämä omavastuuosuus tulee heikentämään tuen saajien perustoimeentuloa. Omavastuuta perustellaan sillä, että asumistuella katettavat asumiskulut ovat liian suuret, mutta ainakin täällä Helsingissä ei voi muuttaa halvempaan vuokra-asuntoon, koska sellaisia ei ole, sanoi tilaisuudessa puhunut Helsingin työttömien yhdistyksen edustaja Maisa Kuikka.

Mielenilmaukseen osallistui parisen sataa ihmistä. Osa heistä aloitti jo maanantain ja tiistain välisenä yönä yöpymällä eduskuntatalon eteen kyhätyssä teltta- ja pahvimökkikylässä. Mielenosoituksen yhteydessä Helsingin työttömien yhdistys jakoi hernekeittoa, ja soppapöydän eteen syntyi usean kymmenen ihmisen jono.
Aurinkoisessa, mutta kylmässä syysilmassa eduskuntatalon edessä kuultiin parisen tuntia niin työttömien, sosiaalialan asiantuntijoiden kuin paikalle kutsuttujen muutamien kansanedustajienkin puheenvuoroja. Myös sosiaaliministeri Terttu Huttu-Juntunen (vas.) saapui mielenosoittajien kutsusta paikalle kuultavaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.