Mainos

Mielenosoituksissa eri puolilla maailmaa on vastustettu sotaa

Eri puolilla maailmaa järjestettiin tänään Irakin sodan vastaisia mielenosoituksia. Yhdysvaltain Washingtonissa mielenosoittajat aikovat piirittää Valkoisen talon ja oikeusministeriön. Järjestäjät odottavat paikalle kymmeniätuhansia ihmisiä.

Sodan vastaisia mielenosoituksia on Washingtonin lisäksi luvassa San Franciscoon, Los Angelesiin ja useisiin pienempiin amerikkalaiskaupunkeihin. Aamulla paikallista aikaa Washingtoniin oli jo saapunut tuhansia ihmisiä ympäri maata. Myös Euroopan maissa, Australiassa ja Aasiassa osoitettiin mieltä päivää ennen, kun Yhdysvaltain, Britannian ja Espanjan johtajat kokoontuvat kriisikokoukseen Azoreille. Maat ovat sotaan valtuuttavan Irak-päätöslauselmaesityksen takana.

Espanjassa ja Italiassa rauhanmielenosoitukset keräsivät kymmeniätuhansia osanottajia. Molempien maiden hallitukset ovat tukeneet Yhdysvaltain sotasuunnitelmia. Myös sotilasliitto Natoon kuuluvassa Turkissa mielenosoittajia oli tuhansia: pelkästään Iskenderunin satamakaupungissa 5000. Jemenissä mielenosoittajia arvioitiin olevan jopa puoli miljoonaa, joista 200 000 oli kerääntynyt pääkaupunki Sanaan keskusaukiolle. Jordaniassakin sotaa vastustivat tuhannet. Mieltä osoitettiin myös mm. Japanissa, Etelä-Koreassa, Vietnamissa, Intiassa, Pariisissa, Moskovassa, Brysselissä ja Kööpenhaminassa, missä rauhan puolesta marssi arviolta 5000 ihmistä.

EU:n puheenjohtajamaan Kreikan pääkaupungin Ateenan kaduille kerääntyi 15 000 sodan vastustajaa. -Nyt on ehkä kaikkein ratkaisevin hetki yrittää estää sota, sanoi Chuck Kauffman Yhdysvaltain mielenosoitukset järjestävästä ANSWER-ryhmittymästä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 15.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.