Mainos

Mielenosoituksia työpaikkojen puolesta Ranskassa

Tuhannet ihmiset osoittivat tiistaina mieltään eri puolilla Ranskaa tukeakseen hallituksen suunnitelmaa työviikon lyhentämisestä 35 tuntiin. Suunnitelmalla pyritään luomaan lisää työpaikkoja.

Tuhannet työntekijät ja opiskelijat liittyivät työttömien mielenosoitusmarsseihin, joita järjestettiin useissa kaupungeissa eri puolilla maata. Mielenosoitusten on määrä huipentua Pariisiin, jossa kansalliskokous valmistautuu käsittelemään sosialistihallituksen ehdotusta työviikon lyhentämisestä 39:stä 35 tuntiin.

Työttömät ovat osoittaneet Ranskassa mieltään jo seitsemän viikon ajan työttömyyskorvausten korottamiseksi. Mielenosoitukset ovat nakertaneet pääministeri Lionel Jospinin hallituksen kansansuosiota. Jospin ei ole taipunut vaatimuksiin ja on vastannut työttömille, että Ranska tarvitsee enemmän työpaikkoja, ei enempää avustuksia.

Työttömyysaste Ranskassa on 12,4 prosenttia, ja ilman työpaikkaa on 3,1 miljoonaa ihmistä. Jospin lupasi kiinnittää erityistä huomiota työpaikkojen luomiseen astuessaan virkaansa lähes kahdeksan kuukautta sitten.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.