Mainos

Mielenosoitukset värittivät Sarkozyn Irlannin vierailua

Sadat irlantilaiset ovat osoittaneet tänään mieltään, kun Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy saapui maahan selvittämään EU:n sopimuskriisiä. Sarkozyn ja Irlannin pääministerin Brian Cowenin tapaamista Dublinin keskustassa säestivät mielenosoittajien rytmikkäät "ei tarkoittaa ei!" -huudot.

- Enää ei ole paluuta, elleivät he sitten kieltäydy hyväksymästä demokraattista äänestystä. Se olisi täydellistä tyranniaa, viestitti mielenosoitukseen osallistunut Patrick Walsh valtionpäämiehille.

Sarkozy hakee Irlannissa EU:n puheenjohtajamaan päämiehenä ratkaisua umpikujaan, johon unioni ajautui kesäkuussa. Tuolloin irlantilaiset torjuivat kansanäänestyksessä EU:n uudistamiseen tähtäävän Lissabonin sopimuksen.

Monet irlantilaiset tuohtuivat viime viikolla, kun Sarkozy sanoi, että Irlannin pitäisi järjestää uusi kansanäänestys sopimuksesta. Sopimus ei voi tulla voimaan elleivät kaikki jäsenmaat vahvista sitä.

Dublinissa Sarkozy kielsi ehdottaneensa irlantilaisille uutta kansanäänestystä.

- Emme halua viedä mitään läpi väkisin, Sarkozy sanoi tavattuaan Irlannin pääministerin.

Sarkozy on aiemmin luvannut esittää oman ratkaisuehdotuksensa sopimuskriisiin ennen joulua.

Cowen pyysi lisäaikaa Irlannille

Pääministeri Cowen kehotti EU-päättäjiä malttiin Irlannin kohdalla. Cowenin mukaan umpikujasta ei päästä ennen kuin Irlannin kansanäänestyksen tulos analysoidaan tarkasti.

- Kunnioitan täysin Irlannin kansan ratkaisua ja oletan samaa eurooppalaisilta kollegoiltani, hän kirjoitti The Irish Times -lehdessä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.