Mainos

Mielenosoitukset ovat jatkuneet rauhallisempina Rostockissa

Tämänpäiväiset yhteenotot poliisin ja mielenosoittajien välillä olivat selvästi rauhallisempia kuin viikonlopun mielenosoitukset, joissa loukkaantui kaikkiaan noin tuhat ihmistä.

Mielenosoittajien ja poliisin yhteenotot ovat jatkuneen saksalaisessa Rostockin kaupungissa.

Osa mielenosoittajista on heitellyt poliisia pulloilla, ja muutamia mielenosoittajia on pidätetty heidän rikottuaan poliisin asettamaa naamiointikieltoa. Noin tuhannen ihmisen tämänpäiväinen protesti Saksan maahanmuuttopolitiikkaa vastaan jäi kuitenkin viikonlopun mielenosoituksia rauhallisemmaksi.

Kaupungissa on tänään jatkettu viikonlopun mellakoiden jälkien siivoamista. Teollisuusmaiden G8-huippukokousta vastustavat mielenosoitukset muuttuivat viikonloppuna mellakoiksi, joissa loukkaantui noin tuhat ihmistä.

Saksan sisäministeriön edustaja kiistää, että turvatarkastukset maan rajalla olisivat olleet liian löyhät. Lauantain mellakoista pidätetyistä jopa viidennes oli ulkomaalaisia. Sisäministeriön mukaan rajavartiolaitos oli tarkistanut yli puoli miljoonaa maahanpyrkijää, joista 85:ltä oli kielletty pääsy Saksaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.