Mainos

Mielenosoitukset olympiatulen ympärillä alkoivat Yhdysvalloissa

Olympiatulen mukana roihuavat mielenosoitukset ovat alkaneet Yhdysvalloissa, jonne tuli saapuu huomenna.

Kolme Kiinan toimia Tiibetissä arvostelevaa mielenosoittajaa kapusi San Franciscon kuuluisalle Golden Gate -sillalle ja avasi jättimäisen mainoslakanan, jossa vaadittiin vapauttamaan maakunta.

Mielenosoitus päättyi rauhallisesti, kun aktivistit laskeutuivat sillalta ja heidät pidätettiin. Poliisi otti kiinni myös neljä kiipeilijöiden avustajaa.

San Franciscossa olympiatulta odotetaan äärimmäisen jännittyneessä ilmapiirissä, sillä Lontoossa ja Pariisissa tulen kuljetusta ovat häirinneet lukuisat Tiibetiä puolustavat mielenilmaukset.

Yhdysvalloissa soihtua odottavatkin ennennäkemättömän laajat turvatoimet. Paikalle on kutsuttu useita satoja poliiseja suojaamaan tulta mielenosoittajilta.

Olympiakomitealta tuomio soihtuprotesteille

Kansainvälisen olympiakomitean edustaja tuomitsee Pekingin olympiasoihtuviestiä vastaan suunnatut mielenilmaukset. KOK:n hallituksen australialaisjäsen Kevan Gosper katsoo, että protestien syynä on vain viha Kiinaa kohtaan.

Tiibet-protestoijat odottavat olympiasoihdun tuloa San Franciscoon 8.4.2008

KOK aikoo Gosperin mukaan pohtia viestin lakkauttamista tulevien olympiakisojen yhteydessä ylihuomenna alkavassa KOK:n kokouksessa Pekingissä.

Soihtuviesti keskeytyi eilen Pariisissa useita kertoja Tiibet-mielenosoitusten takia. Protesteja on odotettavissa myös seuraavissa viestikaupungeissa.

Pekingin olympiajärjestäjät ovat vakuuttaneet, ettei mikään mahti pysty pysäyttämään soihdun kulkua.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.