Mainos

Mielenosoitukset laajenevat Pakistanissa

Tuhannet ääri-islamilaiset mielenosoittajat ympäri Pakistania osoittivat tänään mieltään hallituksen päätökselle auttaa Yhdysvaltoja terrorismin vastaisessa taistelussa. Uskonnollisia iskulauseita huutaneet mielenosoittajat sytyttivät tuleen liikkeitä ja kivittivät autoja Peshawarissa.

-Lopettakaa vihanpito Afganistania vastaan. Taistelemme, kunnes Yhdysvallat tuhoutuu, huusi noin 5000 hengen mielenosoittajajoukko.

Mielenosoittajat polttivat myös presidentti George W. Bushia esittäviä nukkeja.

Liikkeet ja kaupat olivat kiinni Peshawarissa ja muissa suuremmissa kaupungeissa. Pakistanin kaupallinen keskus Karachi oli miltei kuin autiokaupunki. Raskailla ajoneuvoilla varustautuneet poliisivoimat ja sotilaat vartioivat Karachissa Yhdysvaltain konsulaattia ja partioivat kaupungin kaduilla.

Aiemmin tänään poliisi käytti kovia otteita hajottaakseen ääri-islamilaisten mielenosoituksen. Yhteenotto alkoi, kun noin pari sataa aktivistia heitteli kivillä busseja ja autoja Karachin keskustassa. Muualla kaupungissa ääri-islamilaiset mielenosoittajat sulkivat katuja palavilla autonrenkailla.

Pakistanin islamilaisten puolueiden yhteenliittymä on julistanut Pakistaniin yleislakon ja kehottanut ihmisiä osoittamaan mieltään Yhdysvaltoja vastaan perjantairukousten jälkeen. Perjantairukousten jälkeen mielenosoitusten odotettiin laajentuvan ja kaduille odotettiin jopa satojatuhansia mielenosoittajia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.