Mainos

Mielenosoitukset jatkuvat Vloressa

Yli 20 000 ihmistä marssi jälleen tänään Vloren kaupungissa Etelä-Albaniassa. Hallitusta vastaan suunnatut mielenosoitukset ovat jatkuneet kaupungissa jo runsaat kolme viikkoa.

Koulut ja kaupat olivat kiinni Vloressa, ja mielenosoittaja-aktivistit tarkastivat kaikki autot, jotka saapuivat kaupunkiin. Väkivaltaisia välikohtauksia ei tiettävästi sattunut.

Vloren yliopistossa jatkaa nelisenkymmentä opiskelijaa nälkälakkoa, jonka he aloittivat viikko sitten. Seitsemän nälkälakkolaisista on viety sairaalaan, ja lähes parikymmentä on joutunut luopumaan syömälakosta.

Opiskelijat ja mielenosoittajat vaativat, että hallitus eroaa ja että ihmisille korvataan menetykset, jotka he kärsivät viime kuun talousromahduksessa. Sijoitusyhtiö Gjallican vararikossa kymmenet tuhannet ihmiset menettivät säästönsä. Vloressa oli erityisen paljon rahansa menettäneitä ihmisiä.

Gjallica oli huomattavin ns. pyramidiyhtiöistä, joista useat ovat joutuneet vararikkoon Albaniassa, Euroopan köyhimpiin kuuluvassa maassa. Pyramidiyhtiöt pystyvät maksamaan lupaamiaan huomattavia korkoja vain niin kauan kun uusia sijoittajia riittää, mutta sen jälkeen on edessä romahdus.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.