Mainos

Mielenosoitukset jatkuvat Libanonissa

Eilen Beirutin kaduilla osoitti mieltään jopa satojatuhansia protestoijia. Syyria-mielisen opposition suurmielenosoituksen tavoitteena on saada lännen tukema hallitus eroamaan.

Noin 5000 mielenosoittajaa on kokoontunut Beirutissa Libanonin pääministerin Fuad Sinioran kanslian edustalle vaatimaan hänen eroaan. Mielenosoittajat pystyttivät yöllä telttoja Beirutin keskustassa sijaitsevalla aukiolle sekä hallintorakennusten läheisyyteen.

Siniora on rakennuksessa, ja hän on tavannut Britannian ulkoministerin Margaret Beckettin. Beckett sanoi tiedotteessaan tukevansa Sinioraa. Beckett myös kehotti Libanonin puolueita yhteistyöhön.

Beirutiin odotetaan tänään myös Saksan ulkoministeriä Frank-Walter Steinmeieria. Mielenosoittajat vaativat Sinioran ja tämän hallituksen eroa.

Hizbollah-järjestö ja sen liittolaiset vaativat nykyisen hallituksen korvaamista uudella laajapohjaisella ministeristöllä. Mielenosoittajat sanovat pysyvänsä paikoillaan kunnes hallitus eroaa.

Eilen Beirutin kaduilla osoitti mieltään jopa satojatuhansia protestoijia. Pääministeri Siniora vakuutti Libanonin televisiossa, ettei hallitus aio erota mielenilmausten takia.

Syyrialaismielisen Hizbollahin ja sen liittolaisen Amalin ministerit erosivat viime kuussa Sinioran hallituksesta. Hizbollah liittolaisineen tavoittelee määräävämpää asemaa uudessa hallituksessa ja syyttää hallitusta riittämättömistä toimista viimekesäisen sodan aikana.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.