Mainos

Mielenosoitukset jatkuvat Egyptissä - ulkomaat huolissaan muutoksen hitaudesta

Mielenosoitukset ovat jatkuneet Kairossa Egyptissä. Päivä on mielenosoitusten kahdestoista päivä Egyptissä ja tilanne Tahririn aukiolla on rauhallinen. Eilen arviolta sadattuhannet ihmiset marssivat eri puolilla Egyptiä vaatien presidentti Hosni Mubarakia eroamaan heti. Mubarak on kuitenkin edelleen vallassa.

Brittien pääministeri David Cameron on tänään varoittanut pitkittämästä vallanvaihdosta Saksassa pidetyssä EU-maiden turvallisuuskonferenssissa.

- Mitä kauemmin vallanvaihto vie aikaa, sitä vaikeammaksi tilanne muuttuu. Silloin on riski hallinnolle, jota me emme toivota tervetulleeksi, Cameron sanoi.

Cameronin mielestä ei ole mitään tarvetta ylläpitää nykyistä hallintojärjestelmää sillä verukkeella, että se takaisi vakauden ja turvallisuuden.

- Mielestäni tällä hetkellä Egyptissä ei ole vakautta.

Myös Yhdysvaltain ulkoministeri Hillary Clinton sanoi konferenssissa, että Egyptin pitää nyt selkeästi edetä kohti avointa ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa.

Myös Yhdysvaltain presidentti Barack Obama antoi eilen Egyptin presidentille Hosni Mubarakille selväsanaisen kehotuksen väistyä paikaltaan.

(MTV3 - AFP)

Katso Aino Huilajan juttu:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.