Mainos

Mielenosoitukset jatkuivat Länsirannalla

Palestiinalaisten mielenosoitukset jatkuivat tänään Länsirannalla samalla kun palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat vannoi olevansa edelleen sitoutunut Lähi-idän rauhanprosessiin kolmen arabin surmasta huolimatta.

Kolmisenkymmentä palestiinalaista loukkaantui Länsirannan levottomuuksissa torstaina. Hebronissa vastakkain olivat kiviä ja palopommeja heitelleet palestiinalaiset ja heitä kumiluodein ampuneet israelilaissotilaat. Yhteenottoja oli myös Beetlehemissä sekä Bani Naimissa.

Juutalainen uudisasukas ampui 17-vuotiasta palestiinalaista vatsaan mielenosoitusten yhteydessä lähellä Duran kylää. Kyseessä oli toinen kerta parin päivän sisällä, kun uudisasukas avasi tulen mielenosoittajia vastaan.

Hebronissa puhkesi tällä viikolla levottomuuksia sen jälkeen, kun israelilaissotilaat surmasivat tiistaina kolme palestiinalaista armeijan tarkastusasemalla lähellä Hebronia. Välikohtauksen jälkeen kolme israelilaissotilasta vangittiin, mutta heidät vapautettiin torstaina.

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu kutsui palestiinalaisten ampumista tragediaksi. Hänen mukaansa palestiinalaisten ei kuitenkaan tulisi syöstä rauhanprosessia yhä syvempään kriisiin välikohtauksen vuoksi.

Keskiviikkona mielenosoituksissa loukkaantui 44 palestiinalaista.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.