Mainos

Mielenosoittajat vastustivat Valko-Venäjän liittymistä Venäjään

Noin 10000 ihmistä osoitti tänään mieltään Valko-Venäjän pääkaupungin Minskin keskustassa. Mielenosoittajat vastustivat suunnitelmia, joiden mukaan Valko-Venäjä liitettäisi uudelleen osaksi Venäjää.

Mielenosoituksella juhlittiin myös Valko-Venäjän itsenäisyysaikaa vuosisadan alussa. Maa oli itsenäinen parin kuukauden ajan vuonna 1918. Valko-Venäjä itsenäistyi Neuvostoliiton romahtamisen jälkiaalloissa vuonna 1991. Vanhoista kunnon neuvostoajoista haaveileva presidentti Aleksandr Lukashenko haluaisi kuitenkin, että maa liittyisi jälleen osaksi Venäjää.

Toisin kuin muissa entisissä neuvostotasavalloissa Valko-Venäjällä ei ole ryhdytty suuriin talousuudistuksiin. Länsimaat ovat arvostelleet presidenttiä opposition sortamisesta ja valtaoikeuksiensa laajentamisesta. Perjantaina Lukashenko puolestaan syytti länsimaita Valko-Venäjän ruplan arvon romahtamisesta, joka tässä kuussa on kiihdyttänyt hintojen nousua.

Opposition johtamat mielenosoitukset Valko-Venäjällä ovat aiemmin johtaneet pidätyksiin, mutta sunnuntaina poliisi tyytyi seuraamaan mielenosoittajien marssia sivusta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.