Mainos

Mielenosoittajat: Meillä ei ole mitään Suomea vastaan

Helsingissä parhaillaan menossa olevaan mielenosoitukseen saapuneet virolaisen Yövartijat-järjestön edustajat vakuuttavat tulleensa maahan rauhallisin aikein.

- Tulin vierailulle yhdessä antifasistisen järjestön kollegojen kanssa ja haluan osallistua muutamiin tapahtumiin täällä. Roolini on vain tukea kollegoitani ja kertoa, että Suomi on tällä hetkellä sekaantunut, outoa kyllä, Venäjän vastaiseen rintamaan, taisteluun Venäjää vastaan, kertoo Dmitri Linter.

- Tulimme tänne, koska virolaisetkin tulivat tänne kertomaan omia näkemyksiään neuvostoajasta. Kertomaan, mitä ajattelemme ja mitä Virossa tapahtuu. Tulimme kertomaan totuuden, sanoo Maxim Reva.

- Tulimme rauhanomaisin mielin, olemme rauhantahtoisia ihmisiä. Emme pidä Suomea maana, jossa pitäisi jollain tavalla esiintyä provosoivasti, toteaa Linter.

"Virolaiset esittävät väärää tietoa"

MTV:n uutisten haastattelemat Reva ja Linter kertovat, että Yövartijoiden edustajia on saapunut Suomeen noin kymmenen. Tulomatkalla laivalla miehet sanovat nähneensä Viron turvallisuuspoliisin edustajia sekä virolaisia toimittajia, joille he antoivat haastatteluja.

Reva ja Linter vakuuttavat, että mielenosoittajilla ei ole mitään Suomea vastaan.

- Päinvastoin. Mielestäni Suomi on erinomainen esimerkki demokratiasta ja suvaitsevaisuudesta Euroopassa ja esimerkiksi virolaisilla on paljon opittavaa tässä mielessä, kuinka rakentaa hallitusta ja hyvää hallintoa maahan ja opetella suvaitsevaisuutta ja demokratiaa, Reva sanoo.

- Haluamme vain, että Suomessa ymmärrettäisiin se, että mitä virolaiset nyt esittävät, on valheellista, täysin väärää ja vääristynyttä tietoa. Haluamme vain, että Suomessa ja Virossa olisi demokratia ja ihmiset voisivat vapaasti ilmaista mielipiteensä. Virossa tällaista vapautta ei nyt käytännössä ole, Linter toteaa.

Virolainen Yövartijat-järjestö ja venäläinen Nashi-järjestö tukijoukkoineen osoittavat tänään mieltään Viron suurlähetystön seminaaria vastaan. Seminaarissa käsitellään Neuvostoliiton rikoksia Viroa kohtaan.

Lue myös:

Maxim Revan kommentti

Yövartijoiden mukaan Viro ei ole vapaa maa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.