Mainos

Mielenosoittajat Kiovan kaduilla läpi yön

Mielenosoitukset jatkuivat Ukrainan pääkaupungin Kiovan kaduilla läpi yön. Väkivaltaisuuksilta on toistaiseksi vältytty. Vaalien virallisia tuloksia odotetaan yhä.

Ukrainassa presidentinvaalien jälkipuinti jatkuu kaduilla. Mielenosoittajat ovat olleet liikkeellä koko yön Kiovassa ja uusia entistä suurempia mielenosoituksia on suunniteltu täksi päiväksi. Kansainvälinen yhteisö on vaatinut Ukrainaa selvittämään vaalisotkunsa.

Ukrainassa presidentinvaaleista alkaneet mielenosoitukset ovat jatkuneet läpi yön. Kiovan räntäsateessa kymmenien tuhansien kannattajiensa joukkoon liittynyt vaalit hävinnyt Viktor Jushtshenko syyttää viranomaisia vaalivilpistä ja pyytää ulkomailta tukea ukrainalaisille, jotka haluavat palauttaa maahan demokratian.

Marssijoilla oli vastassaan mellakkapoliisien sankat joukot, mutta väkivaltaisuuksilta on tähän asti vältytty. Mielenosoittajat koristelivat eturivin poliisien mellakkavarusteet neilikoin. Ukrainan oppositio vaatii hallitusta neuvottelemaan tilanteesta. Väistyvä presidentti Leonid Kutshma tukee pääministeri Viktor Janukovitshia ja kehottaa hallitusta ja oppositiota selvittämään tilanteen keskinäisillä neuvotteluilla.

(MTV3-Reuters-STT-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 24.11.2004)

(Kymmenen uutiset 23.11.2004)

(Kymmenen uutiset 23.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.