Mainos

Mielenosoittajat kahakoivat Tukholmassa

Israelin toimia Lähi-idässä vastustava mielenosoitus yltyi eilen illalla väkivaltaisuuksiksi Tukholman keskustassa. Poliisi otti kiinni useita kymmeniä mielenosoittajia.

Israelin toimia vastustava mielenosoitus yltyi väkivaltaisuuksiksi Tukholmassa eilen illalla.

Mellakkapoliisit ja mielenosoittajat ottivat yhteen Tukholman keskustassa eilen illalla. Viitisensataa mielenosoittajaa kerääntyi kaupungin keskustaan protestoidakseen tilaisuutta, jossa tuettiin Israelia. Monet mielenosoittajista oli peittäneet kasvonsa palestiinalaishuivein. Mielenosoittajien kulkueessa kannettiin mustia ja punaisia lippuja sekä Palestiinan lippuja.

Israelin tukitilaisuuden järjestämispaikalla mielenosoittajat rakensivat barrikadeja ulkoilmaravintolan pöydistä ja tuoleista ja kaatoivat lyhtypylväitä. Mielensoittajat rikkoivat myös useita näyteikkunoita. Paikalla olleet poliisit joutuivat perääntymään, mutta tekivät myöhemmin vastaiskun.

Pitkin iltaa poliisit ottivat huostaansa mielenosoittajaryhmiä eri puolilla Tukholman keskustaa. Poliisin huostaan otettiin useita tunteja jatkuneiden mellakoiden jälkeen 88 mielenosoittajaa, kertoi poliisin tiedottaja Elizabeth Zaarmyöhään eilen illalla. Zaarin mukaan kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen vakavasti yhteenotoissa, vaikka mielensoittajilla oli aseinaan muun muassa rautaputkia.

Uutistoimisto TT kertoo, että kaksi ihmistä on pidätetty epäiltynä väkivaltaisesta mellakoinnista. Loput kiinniotetusta on päästettiy vapaaksi.

(MTV3-TT-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.