Mainos

Mielenosoittajat kahakoivat Thaimaan Pattayalla

Thaimaan pääministerin eroa vaativat mielenosoittajat ovat marssineet Pattayalla hotellille, jossa alkoi Kaakkois-Aasian maiden yhteistyöjärjestön Aseanin huippukokous. Mielenosoittajat ottivat yhteen sotilaiden kanssa, jotka pakottivat heidät perääntymään.

Jännitys hotellin edustalla lieveni huomattavasti sen jälkeen kun Aseanin edustaja tuli tapaamaan mielenosoittajia ja otti vastaan heidän kirjeensä. Tämän jälkeen joukko lupasi hajaantua. Pääministerin vastustajat olivat uhanneet rynnäköidä kokouspaikalle, jos tapaamiseen ei suostuta.

- Me emme halua yhdenkään Thaimaan hallituksen edustajan ottavan vastaan kirjettä, koska hallitus on laiton, mielenosoittajien johtaja Arismun Tongreungrong sanoi.

Pääministeri Abhisit Vejjajivan eroa vaatimassa oli useita tuhansia maan entisen pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajia. Mielenosoittajat etenivät suuremmitta ongelmitta hotellin lähistölle, kunnes viitisensataa sotilasta pysäytti heidät.

Pääministeri on vakuuttanut, ettei protestien anneta häiritä talouskriisiin keskittyvää huippukokousta. Kokousta on jo lykätty ja kokouspaikkaa vaihdettu toistuvasti Thaimaan poliittisten levottomuuksien takia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.