Mainos

Mielenosoittajat jälleen liikkeellä Itävallassa

Itävallan mellakkapoliisi on estänyt viime yönä satoja mielenosoittajia marssimasta äärioikeistolaisen Vapauspuolueen päämajalle Wienissä. Poliisin ja Vapauspuoluetta vastustavien mielenosoittajien välillä puhkesi kaupungin keskustassa pieniä kahakoita, mutta väkijoukko hajaantui lopulta eikä ketään pidätetty.

Lauantainen mielenosoitus sujui pääosin rauhallisesti.

Aiemmin eilen noin 2000 mielenosoittajaa marssi Wienissä osoittaakseen mieltään Itävallan uudelle, äärioikeiston ja konservatiivien muodostamalle hallitukselle. Mielenosoitus sujui pääosin rauhallisesti, mutta jotkut mielenosoittajista heittelivät poliisia pulloilla ja kananmunilla. Pienempiä mielenosoituksia oli eilen myös useissa muissa Itävallan kaupungeissa, mm. Salzburgissa ja Kärntenin pääkaupungissa Klagenfurtissa.

Vapauspuolueen johtaja Jörg Haider on Kärntenin osavaltion pääministeri. Mielenosoitukset jatkuivat Itävallan presidentin Thomas Klestilin eilen esittämästä vetoomuksesta huolimatta. Klestil tuomitsi lauantain vastaisena yönä Wienissä puhjenneet katumellakat ja kehotti ihmisiä pysymään rauhallisina.
-Pysykää yhtenäisinä tässä vaikeassa tilanteessa, hän vetosi.
(STT-AFP-AP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.