Mainos

Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen itsenäisyyspäivänä Helsingissä

Pääosa poliisin kiinniottamista mielenosoittajista on päästetty vapaaksi Helsingissä. Päivystävän komisarion mukaan suurinta osaa kiinniotetuista epäillään niskoittelusta tai vahingonteosta. Todennäköinen rangaistus tästä on sakko.

Parikymmentä pidätettiin

Poliisi otti kiinni parikymmentä henkilöä, kun noin 450 mielenosoittajaa otti poliisin kanssa yhteen Helsingin ydinkeskustassa itsenäisyyspäivän iltana.

Kuokkavierasryhmä protestoi itsenäisyyspäivän juhlia presidentinlinnan luona ja myöhemmin Kisahallilla keskustasta pohjoiseen. Kuokkavieraat onnistuivat sulkemaan Pohjois-Esplanadin noin puolen tunnin ajaksi. Myös Mariankadun liikenne oli poikki.

Poliisi otti kiinni mielenosoittajia, kun nämä olivat muun muassa ruiskuttaneet seiniä ja vahingoittaneet takseja. Ainakin yksi taksiautoilija turvautui hallussaan olleeseen kaasusumuttimeen. Linnan juhliin takseilla saapuneet eivät poliisin mukaan kuitenkaan joutuneet varsinaiseen vaaraan.

Poliisi katsoi onnistuneensa päätavoitteessaan, kun mielenosoittajat eivät päässeet presidentinlinnan lähelle ja kaikki kutsuvieraat pääsivät paikan päälle. Nujakointi oli kuitenkin poliisin mukaan tänä itsenäisyyspäivänä hankalampaa kuin aiemmin.

(Kymmenen uutiset 06.12.2001)

Talouden valtaa vastaan

Kuokkavieraat ilmoittivat protestoivansa mielenosoituksella sitä, että talous määrää nyky-Suomessa kaiken.

-Tänä vuonna tähtäämme selvemmin kansalaistottelemattomuuteen. Olemme kuitenkin sitoutuneet väkivallattomuuteen, linjasi Kuokkavieraiden edustaja Katja Tuominen.

-Protestoimme vaihtoehdottomuuden ajatusta vastaan, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta, totesi Tuominen.

Kuokkavieraat-mielenosoitus järjestettiin ensi kertaa vuonna 1996.

(MTV3-STT)

Muun muassa kirjailija Reidar Palmgren joutui mielenosoittajien kohteeksi.

(Huomenta Suomi 07.12.2001)

Katso myös

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.