Mainos

Mielenosoittajat ja poliisi kahinoivat jälleen Belgradissa

Belgradin eilisissä mielenosoituksissa on loukkaantunut ainakin 45 ihmistä. Presidentti Slobodan Miloseviciä vastaan suunnatun mielenosoituksen yhteydessä pidätettiin toistakymmentä oppositioaktivistia. Mielenosoitukseen osallistui arviolta yli 20 000 ihmistä. Väkijoukko suunnisti kohti presidentin palatsia, mutta vastassa oli satoja mellakkapoliiseja, jotka estivät pääsyn presidentin asuinalueelle ja lopulta hajottivat kovaotteisesti mielenosoittajien joukon. Presidentti Milosevicin eroa on viime viikkoina vaadittu toistuvasti järjestetyillä mielenosoituksilla eri puolilla maata.

Poliisi turvautui nyt ensimmäistä kertaa väkivaltaan sen jälkeen, kun mielenosoitukset alkoivat Belgradissa 21. syyskuuta. Mielenosoittajat heittelivät silminnäkijöiden mukaan mellakkapoliiseja kivillä. Poliisi puolestaan turvautui pääasiassa pamppuihin ja vesitykkeihin. Uhkaava tilanne rauhoittui loppuillasta, mutta Milosevicin asuntoalueen suojaksi jäi kuitenkin vahva poliisimiehitys.
(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Irmeli Seipäjärven juttu Belgradin mielenosoituksista.Milosevicin tilannetta kommentoi Turun Yliopiston dosentti Vesa Saarikoski, jota haastattelee Markku Sandell. (1:52)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.