Mainos

Mielenosoittajat ja poliisi kahakoivat Lontoossa

Ainakin neljä poliisia loukkaantui eilen Lontoossa pääministeri John Majorin virka-asunnon edustalla tapahtuneessa yhteenotossa mielenosoittajien ja poliisin välillä.

Poliisit saivat vammoja noin sadan naamioituneen mellakoitsijan heittelemistä puolloista ja muista esineistä. Mellakkavarusteissa ollut poliisi pidätti osan mielenosoittajista.

Mellakoitsijat olivat lähteneet pääministerin virka-asunnolle Trafalgar Squarelta, jonne oli kokoontunut noin 7000 ympäristönsuojelijoiden ja eri kansalaisliikkeiden järjestämän tapahtuman osallistujaa.

Yhteenottoja poliisin kanssa sattui jo aiemmin iltapäivällä kun alueella järjestettiin toinen tapahtuma, "sosiaalisen oikeudenmukaisuuden marssi". Marssin tarkoituksena oli kiinnittää huomiota vähäosaisten elinehtojen kaventamiseen ja osoittaa tukea Liverpoolissa puolitoista vuotta sitten irtisanotuille telakkatyöläisille.

Mielenosoituksessa oli mukana noin 5000 työttömien, kodittomien, turvapaikanhakijoiden, eläkeläisten, vammaisten ja ympäristöryhmien jäsentä.

Poliisin mukaan pahin kahakka alkoi, kun marssiin osallistuneet anarkistit alkoivat heitellä pulloja ja muita esineitä Downing Street 10:n aidan ylitse. Lisäksi mielenosoittajat paiskoivat maalia päin poliiseja.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.