Mainos

Mielenosoittajat Brasiliassa: Rahat terveyteen, ei stadioneihin

Kymmenet tuhannet ihmiset ovat osoittaneet mieltään eri puolilla Brasiliaa.

Mielenosoittajat vastustavat sekä julkisen liikenteen hinnankorotuksia että kalliiden jalkapallostadioneiden rakentamista. Heidän mukaansa rahat tulisi urheilupaikkojen sijaan käyttää terveyspalveluihin ja koulutukseen.

Mielenosoituksia järjestettiin muun muassa Brasilian suurimmassa kaupungissa São Paulossa ja maan pääkaupungissa Brasíliassa sekä Rio de Janeirossa ja Belo Horizontessa. Pelkästään SãoPaulossa mielenosoitukseen osallistui noin 30 000 ihmistä.

– Meidän ei pitäisi tuhlata rahaa stadioneihin. Emme me halua jalkapalloturnauksia, haluamme koulutusta, sairaaloita ja paremman elämän lapsillemme, sanoi São Paulossa mielenosoitukseen osallistunut 32-vuotias Camila.

Mielenosoituksia on järjestetty ympäri Brasiliaa jo kahden viikon ajan. Bussilippujen hinnankorotuksien vastustuksesta alkaneet protestit laajenivat viime viikolla, kun poliisi hajotti mielenosoituksen kyynelkaasulla ja kumiluodeilla. Yli sata ihmistä loukkaantui.

Brasiliassa on parhaillaan meneillään jalkapallon maanosaliittojen turnaus, joka edeltää ensi vuoden maailmanmestaruuskisoja.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.