Mainos

Mielenosoittaja kuoli ydinjätejunan alle

Ydinjätettä kuljettanut juna ajoi raiteilla istuneen mielenosoittajan yli, joka kuoli myöhemmin vammoihinsa sairaalassa.

Rautatiellä istunut mielenosoittaja kuoli tänään Itä-Ranskassa, kun käsiteltyä ydinjätettä kuljettava juna ajoi hänen jalkojensa yli, kerrottiin Ranskan rautateiltä. Junankuljettaja teki hätäjarrutuksen, mutta juna ei ehtinyt pysähtyä.

Juna on matkalla La Haguen jälleenkäsittelylaitoksesta Saksaan Dannenbergiin, missä lasti siirretään kuorma-autoihin kuljettavaksi Gorlebenin loppusijoituspaikkaan.

Mielenosoittajat viivästyttivät junan matkaa jo aiemmin Ranskassa. Poliisi irrotti kiskoihin kytkeytyneet kaksi mielenosoittajaa, ja juna jatkoi matkaansa. Toisen kerran junan edessä oli mielenosoittajia Ranskan itäosassa Avricourtissa.

- Kuljettaja huomasi joukon ihmisiä istumassa kiskoilla. Hän teki hätäjarrutuksen, mutta yksi mielensoittajista jäi paikoilleen, kertoi rautateiden edustaja.

Kiskoihin kiinnittäytynyt 21-vuotias mies kuoli vammoihinsa myöhemmin sairaalassa.

Jo junan lähtiessä eilen matkaan noin 5500 ihmistä kokoontui Pohjois-Saksan Dannenbergiin vastustamaan ydinjätekuljetusta. Kiisteltyä ydinjätettä kuljettava juna lähti La Haguen jälleenkäsittelylaitoksesta illalla. Sen oli määrä ylittää Ranskan ja Saksan raja tänään, ja saapua perille Dannenbergiin vuorokautta myöhemmin.

Mielenosoittajat pitävät kuljetuksia vaarallisina. He myös pelkäävät, että ydinjäte saastuttaa Gorlebenin pohjaveden.

Saksalla ei ole omia ydinjätteen jälleenkäsittelylaitoksia, vaan käytetyt polttoainesauvat joudutaan lähettämään Ranskaan. Sieltä ne palautetaan loppusijoituspaikkaan Saksaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.