Mielenosoittaja: Kansanedustaja löi minua

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen ja mieltään osoittava joukko ovat joutuneet vastakkain eduskunnan edessä.

Tapahtuma sai alkunsa, kun kansanedustaja Väätäinen oli laskeutumassa eduskunnan portaita eilen illalla ja mielenosoittajat lähestyivät häntä. Mielenosoittajat kuvasivat Väätäistä ja halusivat häneltä kommentin, johon Väätäinen ei halunnut kiireidensä takia pysähtyä. Väätäinen kertoo, että hän pyysi mielenosoittajia lopettamaan ja nosti kätensä eteen, jolloin käsi osui kameraan.

- Minun puoleltani tämä oli täysi vahinko, Väätäinen sanoo.

Väätäisen mukaan mielenosoittajat jättivät hänet osuman jälkeen rauhaan, mutta hänen mukaansa kamera kävi edelleen.

Mielenosoitukseen osallistuneen kuvaajan mukaan Väätäinen löi kameraa niin lujaa, että se meni pois päältä.

- Itselle iski shokki, että mitä oikein tapahtui, jonka jälkeen ilmoitin hänelle tekeväni asiasta tutkintapyynnön poliisille, kertoo kuvaaja Toni Kaapro.

Myös Väätäinen kertoo soittaneensa välittömästi tapauksen jälkeen eduskunnan turvayksikköön.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savolan mukaan tapaus on erittäin harvinainen, vaikkakin eräät edustajat ovat valitelleet mielenosoittajien toimia.

- Muutos on selkeä ja olen huolissani siitä, että haetaan julkisuutta keinoista piittaamatta. Ei tämä ole niiden ihmisoikeuksien, joiden puolesta on taisteltu ja niitä haluttu, oikeata toteuttamista. Tämä on jonkinlaista julkisuuspeliä, joka ei minusta ole hyväksyttävää, linjaa turvallisuusjohtaja Savola.

Mielenilmaus on jatkunut helmikuun alusta alkaen Marko Sihvosen johdolla. Mielenosoittajat vastustavat muun muassa pohjaveden yksityistämistä ja haluaisivat vaihtaa korruptoituneen poliisin.

Katso video YouTub

Lue myös:

    Uusimmat