Mainos

Mielenilmaus sulki Nordean konttorit

Henkilöstön mielenilmaus on sulkenut Nordean konttorit aamulla. Ammattiliitto Nousun mukaan Nordea vähentää väkeä enemmän kuin ennalta ilmoitti. 

Pankin työntekijät poistuivat työpaikoiltaan vastalauseena pankin rajulle saneerausohjelmalle.

Nordean työntekijöitä edustavan Ammattiliitto Nousun pääluottamusmiehen Paula Hopposen mukaan taustalla on tehostettu kustannussäästöohjelma.  

- Yt-neuvotteluja on käyty kevään mittaan ja nyt alkaa olla lopputulemat selvillä. Näyttää siltä, että neuvotteluissa ei edistyttty sillä tavalla, että olisimme saaneet vähennettävien määrää pienennettyä.

Hopposen mukaan alun perin lähdettiin neuvottelemaan 250-350 henkilöstä.

- Määrä näyttää jopa suurenevan. Olemme huolestuneita työntekijöiden jaksamisesta, kun näin suuri määrä tekeviä käsipareja vähenee.

Hopponen uskoo, että Nordeassa ei ole pääosin tänään työntekijöitä.

- Tämä koskee ammattiliitto Nousuun kuuluvia nordealaisia, mutta en usko, että asiakaspalvelua pystytään pyörittämään.  Uskon, että pankit joutuvat laittamaan lapun luukulle.

Nordeasta kerrotaan, että he pystyvät pitämään kuitenkin muutaman konttorin auki tänään. Konttoreita on auki muun muassa Espoossa ja Pohjois-Suomessa. Nordea päivittää nettisivuillaan avointen konttoreiden tilannetta. 

Työpaikoiltaan poistuneet nordealaiset aikovat palata töihin maanantaina.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.