Mainos

Mielenilmaus sulkee Pohjolan konttorit

Pohjolan henkilöstö vastustaa vakuutusyhtiön kaavailemia 150 hengen irtisanomisia marssimalla työpaikoiltaan huomenna iltapäivällä.

Vakuutusyhtiö Pohjolan henkilöstö poistuu työpaikoiltaan huomenna iltapäivällä vastalauseeksi yhtiön johdon ilmoittamille irtisanomisille. Pohjolan konttorien odotetaan sulkevan ovensa koko maassa kello 13.30, jolloin suuri osa yhtiön vajaasta 3000 työntekijästä osallistuu mielenilmaukseen.

Pohjola ilmoitti pari viikkoa sitten vähentävänsä noin 150 vakinaista työntekijää. Huomenna on määrä saada tiedot lopullisesta irtisanottavien määrästä. Luvun uskotaan olevan lähellä yrityksen johdon ilmoittamaa lukua, mikä merkitsee sitä, että joka viides asiakaspalvelussa ja vakuutusmyynnissä työskentelevä henkilö joutuu lähtemään. 17:ää konttoria odottaa sulkeminen.

STTK:lainen Vakuutusväen liitto on arvostellut yPohjolan johtoa ja saneerausta lyhytnäköisyydestä ja palvelutason heikentämisestä. Liitossa lasketaan, että yhdessä jo aiemmin päätettyjen leikkausten kanssa nyt kaavaillut vähennykset vähentävät Pohjolan henkilöstöä kahdessa vuodessa noin 500:lla, mikä on yli 17 prosenttia yhtiön koko henkilöstöstä.

Nyt käytävät yt-neuvottelut koskevat myynti- ja palveluverkon lisäksi myös eräitä pääkonttorin tukitoiminnoista. Suurin osa vähennystarpeesta pyritään yhtiön johdon mukaan hoitamaan niin sanotun luonnollisen poistuman, uudelleenkoulutuksen, tehtäväjärjestelyjen ja tukipakettien avulla. Yksityiskohtaisemmista ratkaisuista on määrä kertoa huomenna aamupäivällä.

Pohjolassa käytiin yt-neuvotteluja viimeksi vuosi sitten, jolloin väkeä vähennettiin noin 300 hengellä lähinnä yhtiön pääkonttorista. Silloin kaikki vähennykset hoituivat ilman irtisanomisia muun muassa eläkepakettien avulla.

Pohjola perustelee vähennystarvetta sillä, että sen myynti- ja palveluverkkoa uudistetaan vastaamaan muuttunutta asiakaskäyttäytymistä. Lisäksi keskitetään toimintoja ja uudistetaan myyntiverkon toimintatapaa. Vähennystarve jakautuu konttoriverkkoon eri puolille maata.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.