Mainos

Mielenilmaus pysäyttää Fazer Leipomot

Fazer Leipomoiden toiminta pysähtyy täksi päiväksi työntekijöiden mielenilmausten vuoksi.

Tuotanto on pysäytettynä vuorokauden ajan eli tänään ei leipiä ja kakkuja synny Fazerilla. Kaupan tiskeillä tämän ei juuri pitäisi näkyä, sillä 95 prosenttia leipätoimituksista pystytään yhtiön arvion mukaan hoitamaan normaalisti.

Mielenilmauksessa on mukana yli 1300 Suomen elintarviketyöläisten liiton jäsentä. He vaativat parempaa tukipakettia lähes sadalle työntekijälle, jotka ovat menettämässä työpaikkansa paikallisleipomojen lakkauttamisen vuoksi.

Fazer Leipomot on ilmoittanut aikeistaan lakkauttaa kolme paikallisleipomoaan Tampereella, Iisalmessa ja Jyväskylässä. Lakkauttamiset tarkoittaisivat 95 fazerilaisen irtisanomista. Yritys on ilmoittanut tukevansa yksilöllisesti heitä, joita mahdollinen irtisanominen tulee koskemaan.

Ulosmarssivien työntekijöiden mukaan työntekijäpuoli ei ole voinut hyväksyä irtisanotuille tarjottuja tukipaketteja. Fazer-yhtiön mukaan irtisanotuille pyritään löytämään uutta työtä yhtiön muista leipomoista tai Fazer-konsernin muista yhtiöistä.

- Olemme neuvotelleet lakisääteisen muutosturvan lisäksi useista tukitoimenpiteistä, jotka edesauttavat henkilöiden uudelleentyöllistymistä. Luottamusmiehet ovat halunneet tukipakettiin myös irtisanomisrahan, johon emme voi työnantajana suostua. Katsomme, että työtaistelutoimenpide on laiton, toteaa Fazer Leipomoiden maajohtaja Petri Kujala.

Kujalan mukaan yhtiö on pahoillaan, jos lakosta aiheutuu kaupalle ja kuluttajille haittaa puutteellisten leipätoimitusten vuoksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.