Mainos

Miekkavalas surmasi kouluttajan - omaiset taistelevat kuvien julkistamista vastaan

Floridassa miekkavalaan surmaaman kouluttajan omaiset yrittävät estää tapahtumasta tallentuneen videon ja kuvien julkistamista, kertoo CNN.

Miekkavalaita kouluttanut Dawn Brancheau sai surmansa viime kuun loppupuolella jouduttuaan miekkavalaan hukuttamaksi. Tilikum-niminen miekkavalas nappasi kouluttajaansa kiinni poninhännästä ja veti tämän veden alle.

Orlandossa sijaitsevan SeaWorld -vesipuiston kaksi turvakameraa tallensivat tapahtuman.

Kuvat ovat parhaillaan poliisin hallussa, mutta Brancheaun omaiset ja vesipuisto ovat tehneet asiasta valituksen. Heidän mukaansa poliisilla ei ole käyttöä kuville, sillä kummastakaan kamerasta ei paljastu tarkalleen kuinka tapahtumat saivat alkunsa.

Asianomaiset pelkäävät muun muassa kuvien leviämistä mediaan, mikäli kuvat päätyvät osaksi tutkimusmateriaalia. Vesipuisto uskoo lisäksi, että jollei sen selkeää omistusoikeutta kuviin vahvisteta, kuvat päätyvät varmasti internetiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun surmakuvien käyttöä tutkimusmateriaalina halutaan rajoittaa. Vastaava tapaus oli esillä Georgian osavaltiossa viime viikolla, kun patikointiretkellä surmatun ja silvotun Meredith Emersonin omaiset pyysivät kuvien salaamista. Muun muassa miestenlehti Hustler oli ilmaissut kiinnostuksensa kuviin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.