Mainos

Miehet retkahtavat naisia helpommin Facebook-huijauksiin

Miehet retkahtavat huomattavasti helpommin Facebook-huijauksiin kuin naiset. Yhdysvalloissa ja Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan miehet muun muassa hyväksyvät helpommin täysin tuntemattomien henkilöiden ystäväpyyntöjä Facebookissa. Miehet myös paljastavat palvelussa naisia auliimmin yksityistietojaan, mikä altistaa miehet nettihuijauksille.

Tutkimuksen mukaan miehet olivat innokkaampia hyväksymään tuntemattomien ystäväpyynnöt, etenkin jos pyyntö tuli hyvännäköiseltä, vähäpukeiselta naiselta. Naisia komeat vähäpukeiset miehet kiinnostivat huomattavasti vähemmän.

Tutkimukseen vastanneista naisista 64,2 prosenttia hylkäsi aina tuntemattomien ystäväpyynnöt, kun miehistä näin teki vain 55,4 prosenttia.

Miehet kertoivat myös jakavansa myös naisia auliimmin henkilökohtaisia tietojaan. Neljäsosa miehistä salli tuntemattomien etsiä ja tutkia Facebook-tilinsä tietoja, naisten vastaavan luvun ollessa 16 prosenttia. Oman olinpaikkansa puolestaan paljasti 25,6 prosenttia miehistä, mutta vain 21,8 prosenttia naisista.

Eroja oli myös maiden välillä. Tutkimuksen mukaan yhdysvaltalaisten nettikäyttäytyminen oli huomattavasti huolettomampaa kuin brittien.

Tietoturvayhtiö Bitdefenderin teettämään kyselyyn vastasi kaikkiaan 1 649 miestä ja naista Yhdysvalloissa sekä Britanniassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.