Mainos

Miehet käyttivät satoja alaikäisiä seksuaalisesti hyväksi - lähestyminen tapahtui netissä

Keskusrikospoliisi (KRP) on tutkinut jo usean kuukauden ajan laajaa lasten hyväksikäyttötapausta, jossa alle 16-vuotiaita uhreja on ollut satoja. Epäillyt tekijät ovat olleet netin välityksellä kuitenkin jopa yli tuhanteen tyttöön yhteydessä, mutta kaikki tapaukset eivät ole johtaneet rikokseen.

Rikosylikomisario Tero Haapalan mukaan 12 miestä epäillään muun muassa lapsen seksuaalisesta tai törkeästä hyväksikäytöstä ja seksipalvelujen ostamisesta alaikäiseltä. Lisäksi muutamaan mieheen kohdistuva esitutkinta on siirretty paikallispoliiseille.

Miehet ovat onnistuneet houkuttelemaan useita tyttöjä tapaamisiin, jotka ovat johtaneet yhdyntöihin ja muihin seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Nuorimmat netissä uhriksi joutuneista olivat yhdeksänvuotiaita. Teot ovat tapahtuneet vuoden 2009 syksystä lähtien.

– On huomioitava, että lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö voi tapahtua myös nettikeskusteluissa ja lapsen houkutteleminen tällaisiin keskusteluihin on jo rikollista, Haapala viittaa satojen uhrien määrään.

Hänen mukaansa poliisilla riittää työnsarkaa vielä pitkään, sillä useita uhreja on vielä tavoittamatta. Miehet ovat olleet uhreihinsa yhteydessä esimerkiksi pelisivustoilla, Kuvake.netissä ja Messengerissa.

– Tutkinnassa joudumme selvittämään, keitä näiden nimimerkkien takana on ollut.

– Osassa tapauksissa epäillyt ovat itse esiintyneet myös pikkutyttöinä saadakseen uhrinsa mukaan keskusteluihin, Haapala toteaa.

Miehet esittivät toista henkilöä

Haapalan mukaan tytöt luulivat usein menevänsä tapaamaan omanikäisiään poikia. Epäillyt hyväksikäyttäjät valehtelivat usein myös omasta elämäntilanteestaan ja ammatistaan.

Epäillyt tekijät ovat 20-46-vuotiaita ja he ovat kotoisin eteläisestä Suomesta. Osalla miehistä on lapsia.

Haapalan mukaan lähes kaikkia epäiltyjä on kuulusteltu, mutta muutama on yhä tavoittamatta. Yksi epäilty on tällä hetkellä pidätettynä. Haapala arvio, että esitutkinta saadaan kesäkuuhun mennessä valmiiksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.