Mainos

Miehen työ Suomen Oscar-ehdokkaaksi

Elokuva-alan Oscar-palkintoja hallinnoiva elin pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun. Suomi valitsi omista elokuvistaan Miehen työn.

Suomen Oscar-ehdokkaaksi on valittu Aleksi Salmenperän elokuva Miehen työ, jossa päärooleissa esiintyvät Tommi Korpela, Jani Volanen, Maria Heiskanen ja Stan Saanila. Ohjaaja Aleksi Salmenperä on myös käsikirjoittanut elokuvan. Miehen työ kertoo tarinan miehestä, joka jää työttömäksi ja aloittaa paljastumisen pelossa työt prostituoituna.

Suomen Filmikamarin johdolla koottu elokuva-alan ammattilaisista koostuva Suomen Oscar-raati teki valintansa nähtyään yksitoista valintakriteerit täyttävää suomalaista näytelmäelokuvaa, jotka ovat Colorado Avenue, Ganes, Jadesoturi, Kalteva torni, Lieksa!, Miehen työ, Rock´n´roll Never Dies, Suden arvoitus, Suden vuosi, Valkoinen kaupunki sekä V2 – jäätynyt enkeli.

Raati piti Miehen työtä tasapainoisena elokuvana, jossa lopputulos vastaa sitä mitä on lähdetty tekemään. Elokuvassa on hyvää näyttelijäntyötä, toimiva tarina ja dialogi sekä ehjä, ajateltu käsikirjoitus.

Virallisista valintakriteereistä vastaa Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), joka on Oscar-palkintoja hallinnoiva elin Yhdysvalloissa. AMPAS pyytää vuosittain kaikkia elokuvia tuottavia maita nimeämään yhden ehdokkaan parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-kilpailuun.

Lopulliset Oscar-ehdokkuudet julkistetaan 22. tammikuuta ja Oscar-palkinnot jaetaan ympäri maailman televisioitavassa juhlagaalassa, joka pidetään 24. helmikuuta.

Palkintoehdokkuus myös Pohjoismaissa

Miehen työ tavoittelee tänä vuonna ainoana suomalaiselokuvana Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkintoa.

Ehdolla on kaikkiaan yhdeksän pohjoismaista elokuvaa. Ruotsista palkintoa tavoittelevat Jesper Ganslandtin Hyvästi Falkenberg sekä Johan Klingin Darling. Tanskasta ehdolla ovat Peter Schönau Fogin Kunsten at graede i kor ja Morten Hartz Kaplersin AFR. Islantia edustavat Ragnar Bragasonin Börn ja Baltasar Kormakurin Myrin. Norjan ehdokkaat ovat Joachimin Trierin Reprise ja Erik Richter Strandin Sönner.

Palkinnon saaja kerrotaan lokakuun 9. päivänä.

Pohjosimaiden neuvoston elokuvapalkinto on arvoltaan 47 000 euroa. Summa jaetaan käsikirjoittajan, ohjaajan ja tuottajan kesken. Miehen työ -elokuvan ovat tuottaneet Petri Jokiranta ja Tero Kaukomaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.