Miehen turvapaikka evättiin, yritti uida Belgiasta Britanniaan muovipulloista tehdyn kellukkeen ja yhden räpylän avulla – löydettiin hukkuneena

Belgian viranomaisten mukaan irakilainen maahanmuuttaja on kuollut yrittäessään uida Belgiasta Isoon-Britanniaan, uutisoi BBC News.

Mies, jonka uskotaan olevan 40-vuotias, löydettiin kuolleena tuulipuistosta Belgian rannikolta Zeebruggen läheltä.

Länsi-Flanderin kuvernööri Carl Decaluwé kertoi, että mies käytti muovisista vesipulloista tehtyä improvisoitua kelluketta.

Poliisi tunnisti miehen sormenjälkien avulla. Decaluwé sanoi olevansa käsityksessä, että häneltä oli evätty turvapaikka Saksassa.

– Luulemme hänen yrittäneen uida Iso-Britanniaan, hän sanoi. Luulen hänen aloittaneen Ranskasta.

Muovipulloista kelluke ja yksi räpylä

Hän sanoi, että perjantaina löydetty mies oli tehnyt kalaverkkojen avulla muovipulloista kellukkeen, jotta hänen olisi helpompi uida. Lisäksi miehellä oli yksi räpylä.

– Tämä tekee minusta erittäin surullisen. Jos näet 2000-luvulla, että ihmiset yrittävät uida Ranskasta Britanniaan, se on hullua.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun olemme löytäneet vesistämme kuolleen maahanmuuttajan, Decaluwé sanoi

Hän on kuitenkin vakuuttunut siitä, että monet ihmiset ovat hukkuneet, mutta heidän ruumiitaan ei ole koskaan löydetty.

Yli 200 yrittänyt ylittää Kanaalin elokuussa

Decaluwén mukaan jokainen, joka haluaa uida Kanaalin yli tai ylittää vaarallisen vesialueen pienellä veneellä, ottaa valtavan riskin.

Yli 970 ihmistä, mukaan lukien 80 lasta, on ylittänyt Kanaalin pienillä veneillä tänä vuonna, joista yli 200 elokuussa.

10. elokuuta etsittiin naista, jonka uskottiin pudonneen pienestä veneestä, joka ylitti Kanaalin. Sisäministeriön mukaan 19 muuta veneessä ollutta henkilöä, jotka olivat kotoisin Iranista ja Irakista, pelastettiin ja siirrettiin maahanmuuttoviranomaisille. 

Lue myös:

    Uusimmat