Mainos

Miehen kotiovella puukottanut saa murhasyytteen

Naapurin tämän kotiovella puukottanut mies saa syytteen murhasta.

Veriteko tapahtui Espoon Lippajärvellä kesällä. Syyttäjä Markku Ahosen mukaan teko oli julma ja raaka. Ahonen sanoo, että epäilty oli suivaantunut kuullessaan vankilassa, että uhri olisi lyönyt hänen pientä poikaansa kahdesti avokämmenellä.

Ahonen katsoo, että vankilassa istunut mies päätti aiempienkin kaunojen takia kostaa. Kesäkuisena aamupäivänä epäilty kyseli avovaimoltaan, mahtaako naapuri olla kotona.

Ahosen mukaan epäilty lähti kyselyn jälkeen naapuriin mukanaan puukko ja vesuri. Epäillyn avovaimo lähetti tapahtumapäivänä viestin vuonna 1962 syntyneelle naapurille. Avovaimo pyysi miestä poistumaan veljensä kanssa, koska hän omien sanojensa mukaan pelkäsi miehensä lyövän naapuria.

Uhri oli vankila-aikana huolehtinut epäillyn perheestä ja auttanut käytännön askareissa. Näin he olivat tulleet alun perin tutuiksi.

Äiti ja veli asunnossa

Syytetty koputteli asunnon ikkunaan ja sanoi haluavansa tulla sopimaan asioista. Ahonen sanoo, että naapurin avattua ovensa, epäilty iskikin häntä heti rintaan. Uhri yritti perääntyä, mutta epäilty tuli perässä pistäen ja viillellen. Puukotettu kuoli kovaan ja nopeaan verenvuotoon.

Teon aikana asunnossa olleet uhrin äiti ja veli juoksivat karkuun ja pyysivät naapuria hälyttämään poliisin. Poliisi sai tekopaikan läheltä jo pian kiinni vuonna 1980 syntyneen epäillyn.

-Teko on tehty vakaasti harkiten. Siinä on lyöty puolustuskyvytöntä ja hyväuskoista uhria useita kertoja teräaseella eri puolille vartaloa, Ahonen sanoo.

Hän haluaa epäillylle elinkautisen murhasta. Syytetty kiistää murhan mutta myöntää aiheuttaneensa naapurin kuoleman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.