Mainos

Microsoftin Surface RT -tabletin kanssa moni asia mennyt mönkään

Ohjelmistojätti Microsoftilla on ollut pahoja ongelmia Surface RT -tabletin myynnin kanssa.

Vuosi sitten julkistetun Surface RT:n oli tarkoitus kamppailla Applen iPadia ja Goolen Android-järjestelmää käyttäviä tabletteja vastaan. Microsoftin tulostietojen mukaan yhtiölle on kuitenkin koitunut 900 miljoonan dollarin lasku Surface RT -tablettiin liittyen.

Microsoft on hiljattain laskenut epäonnisen tablettinsa hintaa, mutta ongelmia on yhä olemassa.

Teknologiasivusto Mashable luettelee useita syitä, mitä Surface RT -tabletin kanssa on mennyt pieleen:

Ensinnäkin Surface RT:n nimi ja käyttöjärjestelmä ovat sekoittaneet kuluttajia. Ostajakandidaattien on ollut vaikea mieltää, mitä eroa on Surface RT- ja Surface Pro -tablettien välillä. Laitteet näyttävät samalta ja käyttöjärjestelmätkin näyttävät lähes identtisiltä.

Suurin ero on siinä, että Surface RT on kevyempi versio eikä siinä toimi perinteiset Windowsin työpöytä-sovellukset. Surface Pro puolestaan on täysiverinen Windows 8 -tietokone.

Ihmiset eivät ole hankkineet Surface RT:tä, koska isoveli Surface Pro on osoittautunut monipuolisemmaksi ja tehokkaammaksi vaihtoehdoksi. Surface Pro onkin menestynyt markkinoilla paremmin.

Lisäksi Surface RT-tablettiin ei ole Windows Store -sovelluskaupasta saatavilla riittävästi sovelluksia kilpailijoihin verrattuna.

Microsoftin lisäksi Windows 8 -tabletrintamalla on muitakin pelureita: Asus, Samsung ja Lenovo ovat myös julkaisseet laitteitaan samalle alustalle eri hintaluokissa.

MTV3 on testannut Surface Pro- ja Surface RT -tabletit. Voit lukea testijutut alla olevien linkkien kautta:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.