Mainos

Microsoftin selain jälleen syynissä – palataanko digikeskiajalle?

Microsoft on taas tarkkailtavana selainsodassa.

Yhtiö harmittelee EU:n kilpailuviranomaisille, että se ei ole teknisen virheen vuoksi tarjonnut vaihtoehtoja omalle Internet Explorer -selaimelleen Windows 7 -käyttöjärjestelmässään. Kyse on jo kolme vuotta vanhasta sitoumuksesta, jonka ansiosta yhtiö vältti suuret sakot.

Tulevaisuuden kannalta kiinnostavampaa kuitenkin on EU-selvityksen toinen haara: rajoittaako Microsoft muiden verkkoselainten toimintaa uudessa Windows 8:ssa?

Suosituista Chrome- ja Firefox-selaimista tunnetuilla hakukoneyhtiö Googlella ja Mozilla-säätiöllä kannat ovat valmiina.

– Microsoftin toimet kertovat paluusta digitaaliselle keskiajalle, jolloin käyttäjillä ja kehittäjillä ei ollut valinnanvaraa, kirjoittaa lakiasiantuntija Harvey Anderson Mozilla-säätiön blogissa.

Ongelma koskee Windows 8:n kosketuslaitteille tarkoitettua versiota.

Microsoftin kilpailijoiden mukaan Internet Explorerille ei voi tehdä kilpailukykyistä vaihtoehtoa, sillä järjestelmä ei salli ulkopuolisille ohjelmille samanlaisia toiminnallisuuksia kuin Microsoftin omalle selaimelle.

Mozillan mukaan huolestuttavaa on myös se, että vastaavat rajoitukset voivat levitä helposti perinteisten tietokoneiden puolelle, kun niissä aletaan käyttää kosketuslaitteista tuttua tekniikkaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.