Microsoftin pomo: HTC:n kännykkäjulkistus suuri merkkipaalu

Taiwanilainen HTC on julkistanut kaksi uutta Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmällä toimivaa älypuhelinta. Julkistus tapahtui New Yorkissa yhdessä ohjelmistojätti Microsoftin kanssa.

HTC:n Windows Phone 8X- ja 8S -mallit ovat yhtiön mukaan Microsoftin uuden käyttöjärjestelmän nimikkopuhelia.

Windows Phone 8X by HTC -ominaisuudet:

Microsoftin johtaja Steve Ballmer kehui julkistusta merkkipaaluksi sekä HTC:lle että Microsoftille.

- Olen innoissani, kun viemme pitkän yhteistyömme seuraavalle tasolle, hehkutti Ballmer.

HTC:n johtaja Peter Chou totesi, että Windows Phone -käyttöjärjestelmästä on tullut yksi kärkiluokan ekosysteemeistä, joka on kilpailukykyinen muita huippujärjestelmiä vastaan. Näillä Chou viittaa erityisesti Applen iOS -järjestelmään ja Googlen Android-käyttöjärjestelmään.

HTC kertoo, että yhtiön uusien 8X- ja 8S -puhelimien uni-body-design on Windows Phonesta tuttujen tapahtumaruutujen innoittamaa.

Laitteiden käyttämän Beats Audio -tekniikan kerrotaan tarjoavan studiotasoisen äänentoiston, ilman äänen vääristymistä.

Windows Phone 8S by HTC -ominaisuudet:

8X-mallissa hyrrää 1,5 Ghz:n kaksiydinprosessori. Puhelimen etukamera kykenee ottamaan laajaa kuvaa. 2,1 megapikselin kameran avulla samaan kuvaan mahtuu jopa neljä henkilöä kerralla.

8X:n takakamerana puolestaan toimii 8 megapikselin kamera, jossa on mm. parannettuja ominaisuuksia hämäräkuvaukseen. Kumpikin kamera kykenee 1080p -videokuvaukseen.

Lisäksi 8X-mallissa on 4,3-tuumainen HD-tarkkuudella toimiva super LCD 2 -näyttö.

8S-mallissa on puolestaan vaatimattomampi 1 GHz:n kaksiydinprosessori ja 4-tuumainen super LCD -näyttö. 8S:n kamerana on viiden megapikselin takakamera. Etukamera puuttuu kokonaan.

Uutuusmalleihin on saatavilla useita värivaihtoehtoja. Windows Phone 8X ja -8S tulevat myyntiin marraskuussa yli viidessäkymmenessä maassa.

Lue myös:

    Uusimmat