Mainos

Microsoftin pilkkominen suunnitteilla

Yhdysvaltain viranomaiset suunnittelevat ohjelmistojätti Microsoftin pilkkomista osiin. Jakamissuunnitelmista kerrottiin tänään useissa suurissa amerikkalaisissa sanomalehdissä.

Lehtien saamien tietojen mukaan Microsoftin osiin jakaminen on yhä vahvempana vaihtoehtona, kun yhtiön tulevaisuutta puidaan. Liittovaltion tuomioistuin totesi aiemmin tässä kuussa, että Microsoft on rikkonut kilpailulakeja ja käyttänyt väärin johtavaa markkina-asemaansa: yhtiön mahdollisesta rangaistuksesta on luvattu päättää tämän viikon perjantaihin mennessä.

Oikeusministeriön ja Microsoft-kanteen takana olevien 19 osavaltion sanotaan olevan vahvasti Microsoftin pilkkomisen kannalla. Suunnitelmien mukaan yhtiön Windows-käyttöjärjestelmää valmistava osa erotettaisiin muusta yhtiöstä. Joidenkin tietojen mukaan Microsoft saatettaisiin jakaa jopa kolmeksi erilliseksi yhtiöksi.

Oikeusministeriö on suunnittelemassa myös toimia, joiden avulla Microsoftin liiketoimintaa rajoitettaisiin odotettavissa olevien vetoomuksien ja valitusten ajaksi. Rajoituksilla puututtaisiin mm. yhtiön valmistamien ohjelmistojen hintoihin; Microsoftin olisi veloitettava käyttöjärjestelmästä sama hinta kaikilta tietokoneen valmistajilta. Rangaistussuunnitelmista pidetään kuulemistilaisuus toukokuun loppupuolella.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.