Mainos

Microsoftin ostotarjouksen hylännyt Yahoo sukelsi

Hakukoneyhtiö Yahoon osakekurssi on romahtanut lähes 20 prosenttia kaupankäynnin alettua tänään Frankfurtin pörssissä. Syynä osakekurssin rajuun laskuun oli Yahoon viikonloppuna julkistama päätös hylätä ohjelmistojätti Microsoftin ostotarjous.

Yahoon osakkeilla käytiin aamupäivällä Frankfurtissa kauppaa 14,55 eurolla eli 22,50 dollarilla. Yahoon päätösnoteeraus New Yorkissa oli perjantaina 28,67 dollaria. Microsoftin kurssi nousi lähes neljä prosenttia.

Microsoft veti ostotarjouksensa takaisin lauantaina sen jälkeen, kun Yahoo oli torjunut sen korotetun ostotarjouksen. Neuvottelujen viime vaiheessa Microsoft korotti tarjoustaan 5 miljardia dollaria 47,5 miljardiin dollariin eli runsaaseen 30 miljardiin euroon.

Yahoon pääjohtaja Jerry Yang vaati Yahoon osakkeista 37 dollarin hintaa. Microsoftin korotettu tarjous oli 33 dollaria osakkeelta. Yahoon osakekurssi on viimeksi kuluneen vuoden aikana käynyt korkeimmillaan 34,07 dollarissa. Alimmillaan osakkeella käytiin kauppaa 18,59 dollarilla.

Yahoon liikevaihto oli viime vuonna 7,1 miljardia dollaria ja osakekohtainen voitto 0,76 dollaria. Yhtiön hinta-tuottosuhde oli perjantain päätöskurssilla 38,7.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.