Mainos

Microsoftin ongelma: Käyttäjät pihalla Windows 8:n kanssa

Ohjelmistojätti Microsoftin uusi Windows 8 -käyttöjärjestelmä tulee huomenna myyntiin uusien laitteiden tukemana.

Uusi käyttöjärjestelmä edustaa suurinta muutosta seitsemääntoista vuoteen, jolloin Windows 95 -julkistettiin.

Uusi alusta yhdistää perinteiset PC-koneet, älypuhelimet ja tabletit samannäköiseksi kokonaisuudeksi, jossa pääosaa näyttelevät värikkäät tapahtumaruudut. Windows 8:n käyttöliittymä onkin suunniteltu erityisesti kosketusnäyttöjä silmälläpitäen.

Business Insider kertoo, että ammattilaisten ja tavallisten kuluttajien tekemät testit uuden järjestelmän käyttötuntumasta ovat kuitenkin osoittaneet, että kyse ei ole "rakkaudesta ensisilmäyksellä".

Kommenttien mukaan Windows 8 on "tarpeettoman sekava ja vaikeakäyttöinen".

New York Times tallensi kameralla viiden ihmisen perehtymistä uuteen järjestelmään. Kaikkia testaajia yhdisti yksi asia: Uuden järjestelmän käyttö oli heistä kaikista sekavaa.

Testaajien kommenttien mukaan järjestelmän pitäisi olla helppokäyttöisempi, jotta sitä ei tarvitsisi edes ajatella. Erään kommentin mukaan Windows 8 sai käyttäjän tuntemaan itsensä "täydelliseksi amatööriksi ja tyhmäksi".

Business Insider viittaauutistoimisto AP:n uutiseen, jossa yhdysvaltalaisen Cera Technologyn toimitusjohtaja Michael Mace kertoo olevansa huolissaan Microsoftin puolesta.

- Olen huolissani, että Microsoft saattaa olla ampumassa itseään jalkaan suuressa mittakaavassa, Mace toteaa.

Hänen mukaansa Windows 8 eroaa niin paljon totutusta, että moni Windowsin käyttäjä tulee kokemaan olevansa eksyksissä.

Windows 8 -koneet ovat nyt kuitenkin tulossa jäädäkseen. Käytännössä kaikki markkinoille tulevat uudet Windows-koneet käyttävät Windows 8 -järjestelmää.

Windowsin tutun työpöytänäkymän saa uudessakin järjestelmässä näkyville ja suurin osa ohjelmista aukeaa sen kautta. "Käynnistä-painiketta" ei kuitenkaan enää ole, joten käyttäjät joutuvat hyppimään edestakaisin työpöytänäkymän ja tapahtumaruutunäkymän välillä.

Business Insider toteaa, että Microsoft näyttääkin nyt ottavan suuren riskin. Osa Windows-käyttäjistä saattaa nimittäin hypätä mieluummin Applen kelkkaan, kuin alkaa opetella uuden käyttöjärjestelmän toimintaa.

Microsoftin mukaan ihmiset tulevat kyllä huomaamaan, että uusi järjestelmä tarjoaa paljon parempaa käytettävyyttä.

Tietyllä tavalla Microsoft on nyt tienhaarassa: Jos ihmiset rakastuvat Windows 8 -järjestelmään, niin yhtiö voi alkaa uuden voiton marssin. Mutta jos kuluttajat kokevat järjestelmän vaikeaksi, niin yhtiön asema tulee vaikeutumaan kovassa kilpailussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.