Mainos

Microsoftin monopolisyyte uudelleen alioikeuteen

Amerikkalainen vetoomustuomioistuin lähetti tänään Microsoft-yhtiötä vastaan nostetun monopolisyytejutun uuteen alioikeuskäsittelyyn.

Sama vetoomustuomioistuin totesi kesäkuussa, että tietokoneohjelmia valmistava Microsoft on syyllistynyt hallitsevan markkina-aseman väärinkäyttöön. Vetoomustuomioistuin kumosi kuitenkin alioikeuden aiemman päätöksen, jonka mukaan Microsoft olisi pilkottava kahtia.

Viime viikolla vetoomustuomioistuin ilmoitti, ettei se suostu Microsoftin pyyntöön lykätä jutun käsittelyä uudelleen alioikeudessa. Microsoft olisi halunnut lykätä alioikeuskäsittelyä kunnes korkein oikeus on päättänyt, ryhtyykö se käsittelemään Microsoftin valitusta jutussa. Microsoft on pyytänyt korkeinta oikeutta kumoamaan päätöksen, jonka mukaan yhtiö on syyllistynyt hallitsevan markkina-aseman väärinkäyttöön.

Yhdysvaltain liitovaltio ja useat osavaltiot nostivat vuonna 1998 Microsoftia vastaan monopolisyytteen. Syyte koski erityisesti Explorer-internet-selaimen kytkemistä Windows-käyttöjärjestelmään.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.