Mainos

Microsoftin miljardiluokan Nokia-kauppa jättää avoimeksi tämän ison ongelman

Teknologiajätti Microsoftin yli viiden miljardin arvoiset Nokia-kaupat eivät välttämättä auta ohjelmistojättiä perustavanlaatuisessa ongelmassa.

Taloussivusto Bloombergin mukaan Microsoft ei onnistu Nokia-kauppojenkaan avulla houkuttelemaan Windows Phone -järjestelmänsä taakse sovelluskehittäjiä. Ja juuri sovellukset ovat avainasemassa mobiilikäyttöjärjestelmien menestyksessä.

Bloombergin haastattelemien sovelluskehittäjien mielestä Nokia-kauppa ei vaikuta siihen tosiasiaan, että Windows Phonella ei ole riittävästi käyttäjiä, jotta sovellusten kehittäminen olisi vaivan arvoista.

Microsoft luottavainen

Microsoft luottaa siihen, että kauppa auttaa yhtiötä lisäämään osuuttaan älypuhelinmarkkinoilla. Yhtiön mukaan Nokian matkapuhelintoimintojen omistaminen tulisi vauhdittamaan WP-järjestelmää käyttävien luurien kehittämistä ja markkinointia. Kehittäjien laatimien sovellusten myyntiä pyrittäisiin myös edistämään esimerkiksi asentamalla niitä valmiiksi puhelimiin.

Kehittäjät kuitenkin odottavat, miten Windows Phone -järjestelmän kanssa käy. Tällä hetkellä Applen iOS ja Googlen Android paistattelevat käyttäjien suosiossa, ja se tekee niistä kehittäjille houkuttelevia vaihtoehtoja.

- Microsoftin täytyy osoittaa, että yhtiö pystyy haalimaan merkittävän osuuden mobiilimarkkinoista, Nokian kanssa tai ilman. Meidän täytyy odottaa ja katsoa, toteaa musiikkisovelluksia tekevän Smule Inc:n kehittäjä Jeff Smith.

Microsoftin Windows Phonelle on saatavilla yli 175 000 sovellusta. iOS järjestelmälle sovelluksia löytyy noin 900 000 ja Androidille yli miljoona kappaletta. Usein Windows Phone -sovellukset ovat vieläpä tulleet jälkijunassa kilpailijoihin verrattuna, huomautetaan Bloombergin jutussa.

- Kysehän on siitä, että mistä sovelluskehittäjät saavat rahaa. Näin ei tapahdu Microsoftin kanssa, toteaa Chaotic Moon -yhtiön perustajajäsen William Hurley.

Chaotic Moon -yhtiö on kehittänyt mm. "Dragon Academy" -pelin, jonka voi ladata ilmaiseksi. Pelin ansaintalogiikka perustuu siihen, että pelaajat maksavat lisäosista. Hurleyn mukaan peli tuotti Applen laitteissa tunnissa enemmän rahaa kuin mitä kaikki yhtiön Windows Phone -sovellukset tuottivat koko viime vuoden ajalta.

- Minkä puoleen itse kallistuisit, toteaa Hurley lisäten samalla, että Dragon Academy -peliä ei tulla Windows Phonessa näkemään.

Microsoftin menestymistä toivotaan

Moni kehittäjä kuitenkin toivoo, että Microsoft onnistuisi tavoitteissaan, ja kehittäjille tulisi uusi toimintakykyinen alusta Applen ja Googlen rinnalle.

- Olisi hienoa saada kolmas kilpailija kentälle, toteaa John Hayase Slacker Inc. -musiikkipalvelusta.

Mutual Mobilen hallituksen puheenjohtaja John Arrow puolestaan toteaa, että Microsoft voisi keskittyä myös yritysasiakkaisiin, jotka käyttävät jo valmiiksi Microsoftin teknologiaa.

- Microsoftin ja Nokian yhteenliittymä ei muuta ajatteluamme lyhyellä tähtäimellä, mutta pidemmän päälle tämä satsaus voi avata ainutlaatuisia mahdollisuuksia, Arrow toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.