Mainos

Microsoftin kilpailijat pettyneitä oikeuspäätökseen

Ohjelmistojätti Microsoftin kilpailijat ovat ilmeisen pettyneitä Yhdysvaltain oikeusministeriön päätökseen, jonka mukaan Microsoftia ei pilkota.

Microsoft on tyytyväinen päätökseen


Useimmat Microsoftin kilpailijat nielevät pettymyksensä oikeusministeriön eilisestä päätöksestä vaikenemalla. RealNetworksin edustaja perustelee vaikenemista vertaamalla Microsoftia vaaralliseen gorillaan, josta on nyt tullut entistä vahvempi. Kolmisen vuotta oikeudessa puidussa kiistassa Microsoftia syytettiin monopoliaseman väärinkäytöksistä, kun se sitoi Internet Explorer -selaimensa osaksi Windows-käyttöjärjestelmää.
Yhdysvaltain oikeusministeriö aikoo yhtiön jakamisen sijasta vaatia rajoituksia Microsoftin liiketoimintaan.

MTV3 Internetin illalla tavoittama Microsoftin Suomen-yksikön toimitusjohtaja Martti Mehtälä pitää Yhdysvaltain oikeusministeriön ratkaisua hyvänä. -Ei voi muuta sanoa, kuin että kyseessä oli oikea ratkaisu, Mehtälä sanoi.

Pitkä oikeuskiista

Yhdysvaltain liittovaltio sekä monet osavaltiot nostivat kanteen Microsoftia vastaan vuonna 1998. Sen jälkeen Microsoft todettiin alioikeudessa syylliseksi johtavan markkina-aseman väärinkäyttöön, ja yhtiö määrättiin pilkottavan rangaistukseksi kahtia. Vetoomustuomioistuin kumosi sittemmin päätöksen, mutta oli kuitenkin yhtä mieltä siitä, että Microsoft on rikkonut monopolilakeja markkinoinnissaan. Microsoft ja oikeusministeriö aloittivat myöhemmin neuvottelut mahdollisesta sopimuksesta ja oikeusjutun hylkäämisestä. Jutun käsittelyä oli määrä jatkaa alioikeudessa. Alioikeus ei kuitenkaan suostunut odottamaan korkeimman oikeuden päätöstä siitä, ottaako se tapauksen puitavakseen.
(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.