Microsoftilta superyllätys! Palaa ensi vuonna älypuhelinmarkkinoille

8:50
Vanhemmat huolissaan älypuhelimista.

Microsoft on julkistanut kookkaamman kaksinäyttöisen, uudella Windows 10X -käyttöjärjestelmällä varustetun Surface Neo -laitteen lisäksi myös pienikokoisen, taskuun mahtuvan ja Android-käyttöjärjestelmään perustuvan Surface Duo -laitteen, jolla yhtiö palaa ensi vuonna älypuhelinmarkkinoille – vaikka Microsoft siitä aivan uuden laitekategorian aloittajana haluaakin puhua.

Microsoft vetäytyi älypuhelimista muutama vuosi sitten ostettuaan liiketoiminnan ensin Nokialta. Paluusta puhelimiin on huhuttu lähes jatkuvasti, ja nyt se on tapahtumassa Android-pohjaisella laitteella.

Surface Neon tavoin myös uusi Surface Duo on tulossa myyntiin vasta vuoden päästä, joulumarkkinoille 2020.

Surface Duossa on kaksi 5,6 tuuman kokoista näyttöä, kun Surface Neossa näyttöjen koko on 9 tuumaa. Avattuna kaksi 5,6 tuuman näyttöä muodostavat 8,3 tuuman pinta-alan. Ulkopuolella Surface Duossa ei ole näyttöä mutta sarana on Surface Neon tavoin myös Surface Duossa 360 astetta kääntyvä, joten laitteen voi taittaa kokonaan auki ja käyttää myös vain toista näytöistä.

Kahdella näytöllä voidaan esimerkiksi käyttää kahta sovellusta rinnakkain tai sama näkymä voidaan laajentaa molempien näyttöjen levyiseksi. Näyttöjen väliin jää kuitenkin merkittävä saranarako. Kumpikin puolisko on 4,8 millimetriä paksu.

Microsoft ei vielä kertonut juuri enempää yksityiskohtia Surface Duosta. Kaikki Android-sovellukset Googlen Play-kaupasta tulevat kuitenkin toimimaan laitteessa ja se toimii myös puhelimena.

Tällä hetkellä Surface Duon prototyypeissä on Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri mutta se saattaa vaihtua vielä uudempaan ennen laitteen myyntiintuloa. Lisäksi Surface Duossa on sormenjälkilukija ja USB-C-liitäntä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja