Mainos

Microsoftilla henkilökunta naamioi iPhonejaan tunnistamattomiksi

Ohjelmistojätti Microsoftin työntekijät ovat uusimpien teknolelujen innokkaita käyttäjiä. On olemassa kuitenkin yksi laite, jota yhtiö ei haluaisi nimetä - Applen iPhone.

iPhonen suosio on Microsoftin johtajille jäytävä muistuttaja siitä, kuinka Microsoftin yritykset kilpailla mobiililiiketoiminnan saralla ovat jääneet muiden jalkoihin viime vuosina. Erityisen tuskallista on se tosiasia, että monet Microsoftin omat työntekijät ovat hulluina iPhoneen, kertoo Wall Street Journal verkkosivuillaan.

iPhonen käytössä vaaroja Microsoftilla

iPhonen käyttöön liittyy Microsoftilla tiettyjä vaaroja. Yhtiön kokouksessa Seattlessa viime syyskuussa eräs onneton työntekijä otti kuvia iPhonellaan yhtiön johtajasta Steve Ballmerista. Ballmer nappasi iPhonen työntekijän käsistä, asetti sen maahan ja näytteli tallaavansa sen tuhansien Microsoftin työntekijöiden edessä. Asiasta kertoivat paikalla olleet ihmiset

Ballmerin teatraalisuudesta huolimatta iPhonen käyttäjiä tallustelee Microsoftin käytävillä. Työntekijät nakkaavat iPhonet piiloon kokoustiloissa ja kahviloissa. Myös Microsoft-pomo J Allard käyttää Iphonea. Allard oli mm. kehittämässä Xbox -pelikonsolia.

Microsoftin tiedottaja ei ole antanut kommentteja Wall Street Journalin juttuun. Myöskään Apple ei ole kommentoinut asiaa.

Joka kymmenes Microsoftilainen käyttää iPhonea

WSJ:n tietojen mukaan lähes 10 000 iPhonen omistajaa käytti Microsoftin työntekijöiden sähköpostijärjestelmää viime vuonna. Tämä tarkoittaa käytännössä noin kymmentä prosenttia Microsoftin henkilöstöstä.

Applella puolestaan työntekijät ovat omistautuneet käyttämään enemmän yhtiön omaa puhelinmallia. Applen työntekijät kertovat etteivät ole aikoihin nähneet kollegojensa käyttävän muuta kuin iPhonea.

Vuosi sitten työntekijöiden iPhonen käyttö tuli esille Microsoftin johtajiston tapaamisessa. Paikalla olleiden mukaan asiaa perusteltiin mm sillä, että Microsoftin työntekijät käyttävät kilpailijoiden tuotteita ymmärtääkseen paremmin kilpailutilannetta.

Ballmer puolestaan oli todennut, että hänen kasvaessaan Detroitissa, missä hänen isänsä työskenteli Fordin tehtailla, käyttivät työntekijät nimenomaan Fordia.

Osa työntekijöistä naamioi iPhonea

Viime vuonna Microsoft muutti kännykkäpolitiikkaansa siten, että se korvasi kännyköiden palvelumaksuja vain niille työntekijöille, jotka käyttivät Windows -järjestelmää pyörittäviä kännyköitä.

Microsoftin mukaan kyseessä oli kustannusten leikkausohjelma, mutta joidenkin mielestä kyseessä oli iPhonen kampittaminen työntekijöiden keskuudessa.

Jotkut Microsoftin työntekijät piilottelevat iPhonejaan. Eräs työntekijä kertoo tuntevansa useita kollegoja, jotka naamioivat iPhonensa näyttämään toisilta kännyköiltä.

- Olen ehkä kerran vuodessa tapaamisessa Steve Ballmerin kanssa. Jos joku soittaa, en vastaa puhelimeeni, työntekijä kertoo WSJ:lle.

On kuitenkin yksi henkilö, joka ei ole hyppäämässä iPhone -hypetykseen - Bill Gates. Tammikuussa Gatesilta kysyttiin The Daily Show -ohjelmassa, voiko hän käyttää iPhonea jätettyään täysipäiväiset toimet Microsoftilla vuonna 2008.

-Olen erittäin lojaali Microsoftin käyttäjä, vastasi Gates ytimekkäästi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.