Mainos

Microsoft varoittaa Windowsin tietoturvapuutteista

Kriittinen haavoittuvuus löytyi muun muassa Internet Explorer -selaimesta, jolle yhtiö julkaisi tietoturva-aukkojen korjauksia sisältävän päivityksen.

Ohjelmistojätti Microsoft on varoittanut vakavista tietoturvapuutteista Windows-ohjelmistossaan. Haavoittuvuudet voivat mahdollistaa sen, että hyökkääjät saavat kohdetietokoneen hallintaansa.

Microsoft kertoi haavoittuvuuksista kuukausittaisessa tietoturvatiedotteessaan. Kriittinen haavoittuvuus löytyi muun muassa Internet Explorer -selaimesta, jolle yhtiö julkaisi tietoturva-aukkojen korjauksia sisältävän päivityksen.

Suomen Viestintävirastosta kerrotaan, että Internet Explorer -selaimen haavoittuvuutta hyväksikäytetään jo internetissä. Hyökkääjä voi tietoturva-aukon avulla suorittaa omia komentojaan kohdetietojärjestelmässä.

Microsoft on julkaissut korjauspäivityksen myös Outlook Express -sähköpostiohjelmistolle. Lisäksi yhtiö ilmoitti haavoittuvuuksista, jotka liittyvät Windows Explorer -ohjelmistoon, Frontpage-ohjelmiston palvelinlaajennuksiin sekä MDAC-ohjelmistokomponentteihin.

Microsoft määrittelee tietoturvahaavoittuvuuden kriittiseksi, jos se antaa esimerkiksi internetmadolle mahdollisuuden kopioida itseään ilman, että käyttäjä tekee mitään koneelle.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.