Mainos

Microsoft-uutista pelännyt Insinöörilitto: Irtisanomiset odotettua pahemmat

Microsoftin ilmoitus vähentää yli tuhat työpaikkaa Suomesta saa Ylemmät toimihenkilöt YTN:n ja Insinööriliiton puheenjohtajan Pertti Porokarin hiljaiseksi.

Porokari sanoi jo eilen MTV:lle pelkäävänsä, että Microsoftin uutinen osoittautuu Suomen osalta synkäksi, mutta se osoittautui vielä pahemmaksi, kuin hän osasi odottaa.

­– Käytännössä tämä tarkoittaa, että lähes joka neljäs yhtiön työpaikka katoaa Suomesta. Pahiten tämä rokottaa Oulun seutua, josta on jo aiemmin kadonnut valtava määrä alan työpaikkoja. Tämä on musta päivä koko Suomelle, ennen muuta ammattitaitoisille ja työhönsä sitoutuneille ex-nokialaisille ja heidän perheilleen, Porokari sanoo tiedotteessa.

Edessä raskaat yt-neuvottelut

Edessä ovat raskaat yt-neuvottelut. Porokari edellyttää asiallisia ja lain mukaan eteneviä neuvotteluja, joissa käytetään kaikkia mahdollisuuksia pitää irtisanottavien määrä mahdollisimman pienenä.

– Microsoft voisi myös ottaa Nokiasta, joka aikanaan loi erillisen toimenpideohjelman ja erilaisia tukipaketteja irtisanotuille. Vastaavia toimenpiteitä ja aitoa vastuuta irtisanottavien tulevaisuudesta voi vaatia myös uudelta työnantajalta, Porokari toteaa.

Hän muistuttaa, että järkyttävä uutinen ei koske vain heitä, jotka ovat vaarassa menettää työpaikkansa.

– Kyllä tämä riipaisee myös jäljelle jääviä työntekijöitä. Epävarmuus ja huoli oman työpaikan kohtalosta lisääntyvät, työpaine ja -taakka kasvavat. Microsoftin vastuu on huolehtia jäljelle jäävien työssä jaksamisesta ja työmotivaatiosta, Porokari sanoo.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.