Mainos

Microsoft taisteluun piraatteja vastaan

Uuden hankkeen tarkoitus on palkita laillisten Windows-ohjelmistojen käyttäjiä.

Microsoft aloittaa helmikuussa Suomessa hankkeen, jonka tarkoitus on palkita Windows-käyttöjärjestelmän lailliset käyttäjät erilaisilla eduilla. Ohjelma käynnistyy Suomen lisäksi 19 muussa maassa, ja myöhemmin siitä on tarkoitus tehdä maailmanlaajuinen.

- Kepin sijasta haluamme pikemminkin palkita laillisten ohjelmistojen käyttäjiä, Microsoftin Suomen yhtiön tuotteista ja ratkaisuista vastaava johtaja Caj Eklund kertoi.

Windows Genuine Advantage -niminen hanke palkitsee laillisten ohjelmistojen käyttäjät erilaisilla hyötyohjelmilla, peleillä ja tarjouksilla. Esimerkiksi Suomessa laillisen ohjelman käyttäjä pääsee WGA:n kautta alkuvaiheessa käsiksi PhotoStory 3 -kuvankäsittelyohjelmistoon.

Microsoftin ja muiden kaupallisia ohjelmia myyvien ohjelmistotalojen ongelmana ovat jo pitkään olleet laittomat piraattikopiot, joita pyörii varsinkin kotitietokoneissa. Eklundin mukaan monella käyttäjällä voi myös tietämättään olla hallussaan laiton ohjelmistokopio.

- Aloite tarjoaa loppukäyttäjälle mahdollisuuden varmistaa, että hänen ohjelmistonsa on aito, Eklund painotti.

Hänen mukaansa Suomessakin on tullut ilmi tapauksia, joissa järjestelmätoimittaja ei ole hankkinut Windows-lisenssiä. Järjestelmätoimittajan asiakas uskoo, että hän on saanut aidon version vaikka ei olekaan saanut. Tällainen toiminta vääristää markkinoita, sillä epäreilusti toimiva järjestelmätoimittaja pystyy tekemään halvemman tarjouksen kuin lisenssimaksut maksava kilpailija. Eklund väitti, että aloitteellaan Microsoft toimii näin koko ohjelmistoalan etujen mukaisesti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.